ToimistoSissit testaa: Hirvihaaran Kartano


Takana kiireinen työpäivä, ja odotan, että kello näyttäisi jo puoli kolme. Silloin olisimme jo junassa, matkalla pois kaupungin sykkeestä, kohti Hirvihaaran kartanoa.

Tapasimme rautatieasemalla ToimistoSissien kanssa. Tällä kertaa ToimistoSissien 10 hengen porukastamme vain 2 oli käynyt tässä 1918 vuonna rakennetussa Hirvihaaran kartanossa aikaisemmin, joten odotukset olivat korkealla. Junamatkalla Mäntsälään minulla olikin oiva mahdollisuus haastatella muita ToimistoSissejä illan ennakkofiiliksistä. Päällimmäiseksi nousi odotus tyylikkäästä tapahtumapaikasta, joka erottuisi jotenkin erityisellä tavalla muista nähdyistä kartanoista.

Tulisimmeko näkemään kesäistä tunnelmaa? Kuulisimmeko Hirvihaaran kartanon historiaa? Pääsisikö kartanolla veden äärelle ja uimaan? Minkälainen olisi tutun hehkuttama savusauna?

Taksin kääntyessä Hirvihaaran kartanon pihalle, auton täyttivät ihastelevat huudahdukset. Voi miten kaunista! Aurinko ja 17 asteen toukokuinen ilta lisäsivät kesäistä tunnelmaa ja toivat esille tontin ja rakennuksen parhaan puolet. Me ToimistoSissit aloitimme iltamme Hirvihaaran kartanon ravintolassa kahvitellen, josta oli huikeat näkymät puistoalueelle sekä joelle.


Haa! Ensimmäiset odotukset siis täytetty: Hirvihaara kartanon myynnissä työskentelevä Mirja Hiltunen kertoi meille kahvin ja naposteltavien siivittämänä Hirvihaaran kartanon historiasta ja puiston takana virtaavassa joessa näkyi laituri ja portaat, joten uiminen olisi mahdollista. Ja vielä suoraan savusaunasta!

Mirja tutustutti ToimistoSissit Hirvihaaran kartanon tiloihin ja illan lopuksi pääsimme nauttimaan Päivi Parkkolan ohjelmallisen illallisen, Femme Fatale -teemalla. Päivi on kyllä mainio viihdyttäjä, jolla on erinomainen tietous ruokajuotavista. Mirja jätti myyjänä lämpimän tunnelman. Tuntui siltä, että täällä asiakasta kuunnellaan ja tilaisuudet ovat räätälöitävissä toiveiden mukaisesti.

Hirvihaaran kartanolla on ollut olemassa olonsa aikana jännittäviä vaiheita. Se on toiminut perheen kotitalona, viljavarastona, sotasairaalana sekä vanhainkotina ja kokenut täydellisen remontin vuonna 1992. Hirvihaaran kartanossa aistii vanhaa aikaa materiaalivalintojen ja huonekalujen myötä, mutta mielestäni, modernilla tavalla. Kaikkeen on panostettu, yksityiskohtia mietitty ja esillä on kauniita tavaroita, valokuvia ja taidetta.


Tiloja muuten löytyi todella monipuolisesti eri tilaisuuksiin. Mitä täällä järjestäisin: Asiakastilaisuuden 300 hengen upeassa lasipaviljongissa, kesäillallisen pitkässä pöydässä kartanon kasvimaalla lyhtyjen loisteessa, workshoppeja kartanon toisen kerroksen kätevissä kokoushuoneissa, Päivi Parkkolan Portviinitastingin kartanon viinikellarissa, tai tyttöjen polttarihetken savusaunassa. Jos olisin menossa naimisiin, en jättäisi tätä paikkaa huomioimatta.

Rauhallisuus ja luonto, siisteys ja loppuun asti mietitty kauneus sekä persoonallinen, rento palvelu tekevät Hirvihaarasta mieleenpainuvan. Vielä joku päivä menen testaamaan majoitusta ja savusaunan löylyjä sekä tietenkin aamiaista, josta aina olen todella tarkka.

Omasta mielestäni Hirvihaarassa on jotakin omaa taikaa, mikä saan sen erottumaan muista kartanoista.

Odotukset ovat täyttyneet.

- Saara Salo, Johdon assistentti/Toimistopäällikkö

 

Faktoja

Hirvihaaran kartanolla on lukuisia tiloja ja palveluita yllämainittujen lisäksi: tenniskenttä ja –klubi, Day Spa, kuntosali, nuotiopaikka laavulla, Kahvisalonki, sekä 29 huonetta majoittumiseen.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

Uniikki ympäristö ja monipuolisuus, miljöö ja tunnelma, tavanomaisesta poikkeavat tilat. Erilaisia kokoustiloja ja mahdollisuuksia erilaisille tapahtumille, savusauna. Kauniit ja yksilölliset huoneet. Deluxe-huoneesta avautuvat pariovet puutarhaan.

Mitä järjestäisimme Hirvihaaran kartanolla?

Kahden päivän koulutukset, pikkujoulut, tyhypäivät, pienemmän porukan seminaarit, tyttöporukan hemmottelureissut, tiimitapahtuma, johtoryhmän kokous/strategiapäivät, iltaohjelmana savusauna.

Ideoitamme Hirvihaaran kartanon tarjonnan kehittämiseksi

Lisää oheispalveluja ja vaihtoehtoja esim. virkistyspäiviin. Markkinoinnissa kannatta tuoda esille, että junalla pääsee kätevästi Mäntsälään ja loppumatka taittuu taksilla. Matka voi vaikuttaa pitkältä kiireisille.

Testiryhmämme arvio Hirvihaaran kartanosta 

 

KOKOUSTILAT
RUOKA
MAJOITUSTILAT
OHJELMATARJONTA
PALVELU
KULKUYHTEYDET
Arvio perustuu paikalla olleiden assistenttien antamien palautteiden keskiarvoon.