ToimistoSissit testaa: 1st Time Racing

Kymmenisen ToimistoSissiä kerääntyi Kiasman pysäkille odottamaan TixiTaxia, joka kuljettaisi meidät kohti Loppea. Kaikki eivät tunteneet toisiaan ennestään, ja odotuksen lisäksi ilmassa leijui jännitystä. Pian pääsisimme kokeilemaan ralliautoilua 1st Time Racingin opastamana.

1,5 tunnin matka Saukkolan EK:n tilalle hujahti nopeasti toisiimme tutustuen, ja vaikka navigaattori ohjasikin meidät ”oikoreitille” pellon ja hämmästyneiden mamman ja papan pihan poikki, löysimme perille kunnialla.Saimme aluksi kuulla notkuvan kahvipöydän tarjoilujen ohessa 1st Time Racingin Janne Siikosen ja Saukkolan EK:n isännän Hannu Saukkolan esittelyt palvelutarjonnastaan. Saukkolan tila tarjoaa siis kokous- ja saunatilat paljuineen, ruokailut sekä puitteet ralliautoiluun, mutta 1st Time Racing vastaa itse ralliautotoiminnasta ja muun ohjelmatarjonnan järjestämisestä. Ralliautojen lisäksi kun käytössä on esimerkiksi maastoauto ja kaivinkone, ja toiveiden mukaan lähiseudulta löytyy myös kumppaneita majoituspaikoista endurosafareihin.

Kuulimme mielenkiintoisia tarinoita tilan historiasta ja yllätyimme kuullessamme, että ralliautolla saa ajaa lapsetkin - ajokorttia eikä edes aikaisempaa ajokokemusta vaadita, suljetulla yksityisalueella kun ollaan. Ainoa rajoittava tekijä on ympäristö: Pimeään aikaan rallia ei saa ajaa, ja ympäristövirasto sallii ajojen aloittamisen vasta klo 12 alkaen. Siispä talvella ajojen ajoittamisella on omat haasteensa.Kun kakkukahvit oli nautittu, koitti aika suunnata navettaan pukemaan asianomaiset varusteet niskaan. Lyhyen opastuksen jälkeen ToimistoSissit pakattiin autoihinsa ja lähetettiin rallilenkille kaksi kerrallaan. Mitä vauhdin hurmaa! Itse ajan sen verran harvoin autoa muutenkaan, että jännitystä riitti ylipäänsä auton ratissa istumisessa, mutta toiset ToimistoSissit kaasuttivat menemään hiekka pöllyten, ja nousivat lopuksi autoistaan posket innosta punaisina hehkuen.Seuraava etappi oli kaivinkoneella. Saimme tehtäväksi ohjata kaivinkoneesta roikkuvan ketjun kolmeen eri sankoon. Kuulostaako helpolta? Sitä se ei ollut! Yllättävän herkkä ohjausmekanismi heilautti koko kaivuria, jos innostui liian äkkinäisiin liikkeisiin. Toisaalta aikaa tähän tarkkaan tehtävään sai uhrautumaan paljonkin, jos ei heti saanut haltuun kahden ohjauskepin eri suuntien toiminnallisuuksia. Jännittävä uusi kokemus tämäkin, vaikkei taitoa ehkä pääsekään käytännössä enää toiste hyödyntämään.


Loppuhuipennusta oli odotettu (ja pelätty) koko päivän, ja nyt se koitti: Istahdus nimensä mukaisesti pelkääjän paikalle ralliautoon ammattikuskin kyyditettäväksi. Vöitä säädettiin tiukemmalle neljän apukäden voimin ja sitten matkaan. Mikä vauhti! Mikä tarkkuus! Mikä pelon ja innostuksen sekainen jännitys! Kuski pyörittelee rattia puoleen ja toiseen, auto hipoo tien pientareita ja lentää kukkuloilta mahanpohjasta kutittaen. 3,5 kilometrin matka taittuu hetkessä, ja kun auto pysähtyy, huomaan kaipaavani lisää. Autosta noustessani alun jännitys on tipotiessään. ToimistoSissien kanssa keskustelemme innoissamme kokemuksistamme ja hehkutamme paikan mahdollisuuksia.

Ilta päättyy kierrokseen maatilan sauna- ja latotanssitiloissa, saamme katsoa Jannen näytösajon Crosskart-autolla ja nautimme maittavan, perinteisen hirvenkäristysillallisen ennen kotiin suuntaamista. Maaseudun rauha ja kutkuttava ralliautokyyditys tarjosivat ikimuistoisen elämyksen, mikä istutti minuun myös kaipuun siemenen - tänne on tultava vielä uudestaan…

-Milla Järvinen, hallinnon assistentti

Faktoja


1st Time Racing tarjoaa yrityksille tapahtumakokonaisuuksia yhdistäen omat ralliautonsa, yhteistyökumppaneidensa lisäohjelma- ja majoituspalvelut sekä Saukkolan EK:n maatilan tarjoamat catering-palvelut ja kokous- ja saunatilat paljuineen. Tapahtuman ohjelman sisältö ja tarvittavat palvelut ovat räätälöitävissä ryhmän koon ja toiveiden mukaisesti. Ohjelmatarjonta on ainutlaatuista ja se sopii kaikille iästä ja ajotaidoista riippumatta.

Kokoustilat vetävät enintään 100 henkeä, savusauna 10 henkeä kerralla ja puusauna max 8 henkeä. Lisäksi käytössä useampi palju, joten saunomaan mahtuu suuremmallakin joukolla. Omaa majoitusta liikenee vain 5-10 hengelle, mutta lähiseudulta löytyy kumppanien kautta vuokrattavia mökkejä majoituskäyttöön. Pihapiiristä löytyy myös nuotiopaikkoja ja ladon yläkerrasta tanssilattia 100 hengelle. Ei A-oikeuksia, joten tilaisuuksiin saa tuoda juomatarjoilut omasta takaa.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen


Positiivinen ja leppoisa tunnelma sekä tankin täydeltä nostalgiaa. Palvelu oli maanläheistä, joustavaa ja tuttavallista, ja lopuksi käteen jäi mahtava fiilis erityisesti rallikokemuksen, mutta myös palvelun, ruuan ja paikan suhteen. Kaikilla oli hauskaa ja jäi tunne, että tätä voisi kokeilla uudelleenkin. Kaikki toisivat kokemansa perusteella työpaikkansa väkeä näiden aktiviteettien pariin, koska saadut kokemukset ovat ikimuistoisia. Hidasteena, mutta ei todellakaan esteenä, saattavat olla sijainti ja hinta.

Millaisiin tilaisuuksiin tai millaisille ryhmille 1st Time Racingin palveluita suosittelisimme


Yrityksen virkistystilaisuudet, syntymäpäiväjuhlat, rennomman porukan kokoukset tai koulutukset, asiakastilaisuudet ja myös yksityistapahtumat. Optimaalinen pienelle ryhmälle, mutta toimii myös isommalle ryhmälle, kunhan porukkaa hieman jaetaan. Erityisesti miesvaltaiset organisaatiot, mutta myös naiset voivat innostua - ainakin testanneista ToimistoSisseistä kaikki ihastuivat!

Ideoitamme 1st Time Racingin palveluiden ja toiminnan kehittämiseksi


Nettisivuille kaivattiin lisätietoja: Paremmin näkyville myös muut ohjelmavaihtoehdot ralliautojen lisäksi. Ryhmille kohdistettu tarjonta esittelyyn kootusti ja ytimekkäästi, oheen tarjouspyyntölomake. Linkkaukset sosiaalisen median sivustoille ja enemmän tarinaa yrityksestä, yrittäjästä ja historiasta. Sauna- ja tilavarausmahdollisuuksia kannattaisi korostaa, ja mikäli mahdollista, laajentaa toimintaa uusille toimipaikoille, lähemmäs pääkaupunkiseutua. Lisäksi enemmän kuvia autoista, saunoista, juhlatiloista ja hienosta terassistakin. Erilaiset radatkin voisi esitellä erikseen.


Testiryhmämme arvio 


1st Time Racing

OHJELMATARJONTA
PALVELU

Saukkolan EK

KOKOUSTILAT
RUOKA
PALVELU
Arvio perustuu paikalla olleiden assistenttien antamien palautteiden keskiarvoon.