ToimistoSissit testaa: Arctic Hike Helsinki

Takana kiireinen päivä töissä, ja kaiken lisäksi matkalla Kuusijärvelle muutamat tietyöt haittaamassa menoa. Mutta, onneksi edessä on rentouttava retki Sipoonkorpeen ToimistoSissien kanssa.

Treffipisteemme on Café Kuusijärven edessä. Kun kaikki 14 ToimistoSissiä ovat paikalla, siirrymme bussilla Viirilään. Tuttu paikka minulle, mutta taas eri polku, jota pitkin kävelemme Viirilän kodalle. Näitä polkuja riittää Sipoonkorvessa. Arctic Hike Helsingin eräoppaat: huippukokki Markus Maulavirta ja valokuvaaja Ari Talusén kuljettavat meitä metsässä, osaavin askelin ja mukavaa seuraa tarjoten.


Heti ensimmäisellä pysähdyksellä pääsemme nauttimaan Markuksen ihanista nokkossämpylöistä ja luomuomenamehusta. Jo 15 minuutissa huomaan, että metsässä kävely alkaa jo vaikuttaa, stressi on poissa! Ari oli varannut tauollemme ohjelmaa. ToimistoSissien koordinaattori, Taija Uusikumpu, sai tehtävän etsiä taukopaikkamme läheisyydestä linnunpöntölle sopivan puun ja ripustaa metsään ToimistoSisseille ikioman lintukodin. Nyt jäämme odottelemaan, minkälainen lintuperhe siihen muuttaa. Talvella onkin sitten järjestettävä ToimistoSissien lumikenkäretki pesämme putsaamisen ja huoltamisen merkeissä.Matkalla metsässä teimme myös taidetta, anthotyypit: mustikasta puristetulla värillä maalatulle pohjalle asetellaan luonnonkukkia. Taulua pidetään auringonvalossa ja muutamissa kuukausissa tausta haalistuu. Sitten kukat otetaan pois. Anthotyyppi on valmis. Kukista on jäänyt taustaan kauniit varjot. Mielenkiintoista ja meille ihan uutta!Markus testaa uutta eräkärryä, joka kulkee hyvin ja kovaa kapeilla ja kuhmuraisilla metsäpoluilla. Markuksella täytyy olla kyllä hyvä kunto, että jaksaa vetää kärryä mukanaan. Kumpi sitten on raskaampaa, kantaa rinkkaa vai vetää kärryä, se jäi vielä vähän epäselväksi.


Matkalla takaisin Kuusijärvelle keräämme kasveja omaa tauluamme varten. Aivan tulee nuoruus mieleen, mutta nyt, tämä on kivaa! Lopulta pääsemme takaisin Kuusijärvelle, jossa rohkeimmat uskaltautuvat uimaan sillä välin, kun Markus loihtii meille herkulliset ruuat. Nautimme kodassa avotulen äärellä savustettua lohta, jänispataa spelteillä ja loimihaukea, puolukkamajoneesia sekä vihreää salaattia. Yksinkertaista mutta hyvää! Päälle pakuriteetä, eli terveellistäkin vielä.


Olipa hieno retki, aivan kuin olisi ollut monta päivää lomalla! Torstai aamuna on vaikea tajuta, että arjessa ollaan ja töihin lähtö on edessä, niin virkistävän illan Arctic Hike Helsinki, Ari ja Markus, meille tarjosivat.

- Eija Klemettilä, Tietohallintoassistentti, Säteilyturvakeskus


Faktoja


Arctic Hike Helsinki järjestää retkihetkiä ja luontoelämyksiä ryhmän tarpeisiin ja toiveisiin räätälöiden. Metsässä edetään patikoiden, lumikengillä tai hiihtäen, vesireiteillä meloen. Ohessa taidetta, kokkausta ym. Ajankohtaista tietoa Actic Hike Helsingistä löytyy Facebookista.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?


Kiva kokemus. Välitön, lämmin ja mukava fiilis. Helppo. Kokeneet, asiantuntevat ja luotettavat järjestäjät. Monipuoliset ja muunneltavat retket monenkuntoisille, ennakkoluulottomasti mentiin muitakin reittejä kuin valmiita polkuja, tarinat luonnosta. Maukasta lähi- ja luonnonruokaa. Luontoa hyödyntävät "taideohjelmat".

Millaisiin tilaisuuksiin ja millaisille ryhmille hyödyntäisimme Arctic Hiken retkiä ja palveluita?


Tyky- tai tiimitilaisuuksiin, kehityspäivien kevennykseksi. Pienemmissä ryhmissä vuorovaikutus oppaiden kanssa pääsee oikeuksiinsa. Ulkomaalaisille ryhmille hyvä tapa esitellä Suomen luontoa, mukavaa ohjelmaa ohessa: taidetta, käsillä tekemistä ja kisailua metsässä. Ulkomaalaisille huippuhieno elämys voi olla sekin, kun he itse saavat osallistua puun kantoon, nuotion tekoon ja saunan lämmitykseen. Arkiset asiat ovat nykypäivän luksusta!

Ideoitamme Arctic Hike Helsingin tarjonnan kehittämiseksi


Patikoinnin oheen tarjottu luontoa ja ympäristöä hyödyntävä ohjelma tekee näistä Arctic Hike Helsingin retkistä kiinnostavan. Miesporukoille oheisohjelmana voisi olla esim. kalastusta, helppoa suunnistusta, eräkokkausta yhdessä, vaikka saadulla kalasaaliilla.

Testiryhmämme arvio Arctic Hike Helsingistä


OHJELMATARJONTA
PALVELU
RUOKA
Arvio perustuu paikalla olleiden assistenttien antamien palautteiden keskiarvoon.