ToimistoSissit testaa: C-Trekin RIB-veneily

Uskomaton hellesää otti lähes koko Suomen huomaansa toukokuun ajaksi, joten en millään uskonut "ToimistoSissien kiroukseen", jonka kerrotaan aiheuttavan huonoa säätä ToimistoSissien testatessa tai tutustuessa mihinkään veneilyyn tai vesiurheiluun liittyvää. 

C-Trek

Veneilypäivän koittaessa oli sää kuten menneinäkin viikkoina ihanan aurinkoinen ja kuuma, mutta pahaenteisen tukahduttava. Iltapäivän koittaessa ja ToimistoSissien kokoontuessa Lauttasaaren Blue Peter ravintolaan ei hetkeä ennen puhjennut kaatosade, ukkonen ja salamointi ollut kenellekään enää yllätys.

Onneksi RIB-veneilyn vetäjät, C-Trekin ammattitaitoiset ja hauskat herrat, osasivat heti kertoa, ettei elämyksemme tähän kaadu, sillä he tuovat aina mukanaan sään mukaisen vaatetuksen. Pian olimmekin koko joukko reippaan rennossa sadetta kestävässä asustuksessa. Päällä olevan takin luvattiin vieläpä kelluttavankin meitä veden varaan jostain syystä joutuessa. Tätä ominasuutta ei kenekään tarvinnut kokeilla, sillä kyyti oli erittäin tasaista, turvallista ja miellyttävää, vaikka ajoittain huideltiin jopa 45 solmun eli yli 80 km/h nopeutta!

C-Trek

ToimistoSissit vietiin reippaan tunnin mittaiselle ns. City Tourille, jonka aikana näimme Helsingin ja sen edustan aivan uudesta perspektiivistä. Kuljimme esimerkiksi Suomenlinnan (saarien) läpi, jota ei juurikaan korkeammalla veneellä voi edes kokeilla matkalla olevien matalien siltojen vuoksi. Lisäksi piipahdimme Halkolaiturissa ja näimme mm. jäänsärkijät ja uuden Hernesaarenrannan ravintolat mereltä käsin.

C-Trek

Rannan tuntumassa puikkelehtiessamme ei nopeus ollut päätä huimaava, vaan ennemminkin cruisailimme ja kuuntelimme tarinoita ja yksityiskohtia rannan nähtävyyksistä. Kyseessä ei kuitenkaan ollut mikään perinteinen turistivenekierros, vaan jutustelu oli mielenkiintoista, humoristista ja spontaanin oloista, joskin varmastikin täysin suunniteltua, hioutunutta ja ammattitaitoista opastamista.

C-Trek

Palasimme ajelulta hymyssä suin, hieman vaatteet nihkeinä ja yhden elämyksen rikkaampina. Mitä tulee huonoon tuuriin sään suhteen, niin sitä kyllä riitti. Paluumatkalla Lauttasaaren edustalla saimme niskaamme jopa raekuuron! Onneksi varustukseen kuuluivat laskettelulasit ja takeista löytyi iso ja suojaava huppu, joten eipä tuo meitä hidastanut. Eleganttiin illallistilaisuuteen en olisi siitä suoraan toivonut joutuvani, mutta muuten suosittelisin vaikka keskelle kokouspäivää.

Mirka Karvonen, Markkinointiassistentti

C-Trek

 


Faktoja

C-Trek on merellisiä ohjelmapalveluja tuottava helsinkiläinen yritys, joka tuottaa turvallisia ja mieleenpainuvia meri- tai järviseikkailuja.

Meriseikkailut suoritetaan huipputurvallisilla ja Merenkulkulaitoksen katsastamilla Tornado RIB veneillä, ja kippareina toimivat aina kokeneet ja kuljettajankirjan omaavat oppaat. Retkille varustaudutaan kelin mukaan ja turvallisuusmääräysten mukaisiin kelluntavarusteisiin.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen ja kenelle suosittelisimme RIB-veneilyä? 

Osaava, innostava ja mukava henkilökunta nousi lähes poikkeuksetta esiin palautteessa. Veneajelua pidettiin rentona ja hauskana aktiviteettinä, joka sopii varmasti monenlaiselle porukalle ja ulkomaalaisille vieraillekin. Vahvasti vauhtipainotteisesta mielikuvasta huolimatta oli kyyti leppoisaa ja tasaista. Hurjapäille tämä saattoi tulla jopa hienoisena pettymyksenä. Toisaalta reittivalinnalla ja retken muokattavuudella voidaan vaikuttaa aktiviteetin sopivuuteen suhteessa veneilijöiden hurjapäisyyteen.

Ideoitamme C-Trekin palveluiden kehittämiseksi:

Maskuliininen ja vauhdikas mielikuva RIB-veneilystä voi supistaa asiakaskuntaa suotta ja toisaalta City Tourin tyyppinen rauhaisampi kyyti voi tulla pettymyksenä vauhdin huumaa hakevalle. Avainasemaan nouseekin kommunikaatio tilaajan ja C-Trekin välillä, jotta joka porukalle saadaan sopivan tyyppinen kokemus. Orientoituneet organisaattorit, ToimistoSissit, huomasivat heti, etteivät veneilyvaatteet olleet kaikkein näppärimmässä järjestyksessä ja oman koon löytyminen naisporukalle sai aikaan pientä kuhinaa, jonka voisi välttää tarkemmalla koko-infolla ja vaatteiden järjestämisellä koon mukaan.

Yli 85% mukana olleista ja kyselyyn vastanneista ToimistoSisseista toisi kuitenkin työpaikkansa C-Trekin retkelle tämän kokemuksen perusteella!

Testiryhmämme arvio C-Trekin RIB-veneilystä:

 

OHJELMA
PALVELU

Arvio perustuu paikalla olleiden assistenttien antamien palautteiden keskiarvoon.