ToimistoSissit testaa: Flowpark Tampere

ToimistoSissien Flowpark-testaus osui päivään, jolloin Salomo-myrsky kuritti kaikin tavoin maatamme. Kun katselin toimiston ikkunaan piiskaavaa vaakasuoraa sadetta ja myrskytuulen riepoteltavina olevia puita pihamaalla, ensimmäisenä ajatuksena päässäni ei ollut ”Voi miten mahtava ilma kiipeillä puissa” tai ”Onpa hienon kesäinen keli, ihana päästä ulkoilemaan seikkailupuistoon”. Lähinnä odotin kaiken aikaa, että sähköpostiin kilahtaa ilmoitus perutusta tilaisuudesta. Niin ei kuitenkaan käynyt (onneksi) ja kellon käydessä toimistoajan loppua kohti, ilmakin parani. Kurvatessani Varalan urheiluopiston ekologisen seikkailuhuvipuiston, Flowparkin, parkkipaikalle taivas näytti jo nätimpää naamaa, aurinko pilkotti pilvien lomasta ja tuulikin tyyntyi kuin tilauksesta.


Paikalla oli 20 ToimistoSissiä valmiina koettelemaan rajojaan. Jännitys väreili ilmassa kilpaa innostuksen kanssa, ja varusteiden jaon jälkeen hieman hermostuneesti naurahdellen ToimistoSissit pukivat valjaita ja kypäriä päälleen. Pakollisen perehdyttämisen jälkeen jokaisen piti suorittaa testirata hyväksytysti ennen kuin sai luvan siirtyä itse radoille.


Aluksi puuhun kiipeäminen tikapuita pitkin tuntui hieman hankalalta turvavaljaiden kanssa. Valjaat olivat kaiken aikaa tiellä, ja korkeuksissa oleva lava tuntui kovin pieneltä reunukselta seisoskella samalla kun kiinnitteli valjaita vaijeriin. Horjuvin askelin ja syvään hengittäen otin ensimmäiset haparoivat askeleet huojuvalle riippusillalle. Pikkuhiljaa sain rytmistä kiinni, eikä alustan huojuminen haitannut enää kuin nimeksi. Pari kertaa meinasi korkeanpaikankammo saada otteen, oli pakko miettiä jatkanko matkaa vai huudanko ohjaajat apuun hakemaan minut pois radalta. Tuumailin, että periksi en anna. Eteenpäin vain, vaikka kuinka ”allit” huutaisivat armoa ja kouristuksenomaisesti vaijeriin tarrautuneet kämmenet olisivat rakoilla.Jonkinlaisen ”virhearvioinnin” vuoksi ajauduin aikomaani korkeammalle ja haasteellisemmalle radalle, mutta työkaverini kannustavan tsemppauksen avulla selvitin sen loppuun saakka. Hauskimpia hetkiä radalla olivat erilaiset liu-ut valjaiden tai ”mansikan” varassa.Palkintona rehkimisestä oli todellinen voittajafiilis. Voitin itseni, voitin korkeanpaikankammoni, voitin putoamisenpelkoni ja upean kokemuksen ja urheilusuorituksen lisäksi ennätin korkeuksissa ihailla myös Varalan kauniita maisemia ja ilta-auringon valossa kylpevää Pyhäjärveä.

-Sirpa Köppä, hallintosihteeri


Faktoja

Flowark Tampereen kapasiteetti on 170 henkilöä. Ratoja on kaikkiaan kahdeksan.
  • 1 Matalarata (Skidi-rata) 4-6 v., korkeus 1-1,5 m, aikuinen voi ohjata lasta vierellä kulkien ostamatta itse ranneketta.
  • Korkeat radat vähintään 7 v. ja 120 cm, punainen ja musta rata 150 cm. Radat kulkevat 5-12 metrin korkeudessa:
    • 2 Vihreää rataa / helppo
    • 3 Sinistä rataa / helpohko
    • 1 Punainen rata / keskivaikea
    • 1 musta rata vaikea/haastava

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

Upea ympäristö ja luonto, vaikka lähellä keskustaa. Hienosti ympäristöön ja maisemaan istuvasti toteutettu seikkailupuisto, itsensä voittamisen kokemus ja seikkailu. Flowparkissa työstressi unohtuu, kun kaikki keskittyminen menee seuraavaan askeleeseen. Turvallisuus huomioitu hyvin.

Mitä järjestäisimme Flowparkissa?

TYKY-, virkistys- ja ryhmäyttämispäivät, kokouksen jälkeen arjesta irtaantumiseen. Myös omalla vapaa-ajalla perheen kanssa loistava juttu, polttarit, kaveriporukat, yksin "urheilevalle".

Flowparkissa on ratavaihtoehtoja kaiken kuntoisille ja ikäisille. Hyvin järjestetty, toimiva kokonaisuus myös isommille ryhmille. Varalan palvelut voi helposti yhdistää Flowparkissa käyntiin.

Ideoitamme Flowparkin tarjonnan kehittämiseksi

Flowparkissa palvelu oli erinomaista, mutta henkilökuntaa voisi olla enemmän opastamassa seikkailijoita sopiville radoille. Sokkeloisessa puistossa on vaikea hahmottaa mistä radat alkavat ja hurjimmille radoille saattaa eksyä vahingossa. Aluekartat näkyvämmin esiin. Ohjelmaa ei-kiipeileville: näköalapaikka tms., jossa myös liikuntaesteiset huomioitu. Yhteistyötä kokoustila- ja majoituspalveluitten osalta Scandic Rosendahlin kanssa.

Testiryhmämme arvio Flowparkista

 

OHJELMA

 

                                                                                                   

PALVELU

Arvio perustuu paikalla olleiden assistenttien antamien palautteiden keskiarvoon.