ToimistoSissit testaa: Ravintola Blue PeterVierailimme Blue Peter ravintolassa RIB-veneilyn jälkeen hieman tuulen tuvertamana porukkana. Reippaan ulkoilun seurauksena lämmin sisätila, ruoka ja juoma maistuivat. Mutkattomassa ravintolassa ei onneksi tullut tunnetta, että olisi tarvinnut hävetä merellistä lookia, vaikka ravintola oli melko täysi tavalliseksi torstai-illaksi. Ravintolalla taitaakin kyllä olla jonkinlainen minunkin korviini kantautunut positiivinen maine veneilijöiden ja lauttasaarelaisten keskuudessa...

Yllätykseksemme ravintola vuokraa omien tilojensa lisäksi viereisen rakennuksen HSK:n tiloja kokouskäyttöön, ja aloitimmekin tutustumisen pienellä tilakierroksella. Kaikkinensa kokoustilat ovat tunnelmaltaan merellisiä. Seinillä on karttoja ja kaapissa purjehduskilpailuiden pokaaleita. Näiden sisustuksellisten elementtien lisäksi tiloista löytyy perus elektroniikka kokouksien pitämiseen ja bonuksena satamamaisemat, mikäli ikkunoista kerkeää niitä kurkkia.

Merelliset maisemat ovat ehkäpä suuremmassa arvossa itse ravintolan puolella, joka sekin kyllä taittuu monen eri kokoisen ja tyyppisen ryhmän käyttöön. ToimistoSisseille katettiin ja rajattiin käyttöön ravintolan pääty, jonne olisi mahtunut mukaan ainakin toinen samanmoinen porukka. Ravintolan tilat ovat kaikkinensa erittäin moneen taipuvia ja Blue Peterin kotisivuilla on nähtävissä kuvia tiloista mm. täydessä häätällingissä.

Ruokailun ohessa seurasimme suurella mielenkiinnolla rantaan saapuvia nuoria veneilijöitä pienillä purjeveneillään.

Mirka Karvonen, Markkinointiassistentti


Faktoja

Blue Peter merenrantaravintola tarjoaa ainutlaatuiset puitteet järjestää juhlatilaisuuksia ja tapahtumia pursiseuraympäristössä. Ravintolassa on arkisin lounas-buffet ja Bistro-listalta löytyy reilun kokoisia, mutkattomia annoksia. Pöytiin tarjoiltu kolmen ruokalajin liikelounas on yksi ravintolan kestosuosikeista. Ravintola on auki koko vuoden.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

Ravintolassa huomioitiin erinomaisesti nykypäivän realiteetit; ruoka-aineallergiat, ruokavaliot ja juomapreferenssit. Ruoka tarjoiltiin buffetista, mutta siitä poikkeavat ruokavaliot tulivat pöytiintarjoiltuina. Harmillisesti tarjoilu ei pysynyt tämän osalta ehkä ihan nälkäisten buffetista ruokailleiden ToimistoSissien tahdissa.

Myös juomatoiveet huomioitiin ja tarjoilla oli ruokaan sopivien viinin ja oluen lisäksi alkoholittomat vaihtoehdot.

Mitä järjestäisimme Blue Peterissä ja HSK:n tiloissa?

Ehkäpä HSK:n tiloihin sopisivat rennot palaverit, joihin yhdistää rannan aktiviteettejä tai saunatilat, joita emme valitettavasti päässeet näkemään. Johtoryhmien ja muiden ns. eksklusiivisempien tapaamisten puitteiksi tilat ovat hieman liian arkiset. Upeat suuret ikkunat antavat mahdollisuuden nauttia urbaanista merimaisemasta, mutta jäimme hieman epäilemään ilmastoinnin riittävyyttä kirkkaana kesäpäivänä.

Ideoitamme Blue Peterin kehittämiseksi

Ruoka oli ravintolan kuvailujen mukaisesti konstailematonta, lihaa ja perunaa. Naisryhmän palautteessa kiitosta sai murea liha, mutta kaipasimme ainakin juuri tälle aterialle jotakin väriä kasvisten tai juuresten muodossa. Tiloissa verhot syrjään ja valoa sisään, kaunis merimaisema esille.


Testiryhmämme arvio Blue Peteristä


TILAT
RUOKA
Arvio perustuu paikalla olleiden assistenttien antamien palautteiden keskiarvoon.