ToimistoSissit testaa: Allas Sea Pool

Jotenkin tuntuu, että kesä on ohi. Tuntuuko teistä? Mainitsin kahvikupin ääressä työkaverilleni, että ikävöin Italian kesälomamatkamme uima-allasta. ”Sitä tunnetta, kun istui altaan portailla ja kasteli varpaat veteen.” Uimahallissa sitä tunnetta ei saa. Missä sitten?

Let me tell you.


Tiistai-iltapäivä ja Helsingin kauppatorin reunalla kuhisee lähes 170 ToimistoSissiä. Kaikki he ovat matkalla uteliaina kohti Allas Sea Poolin esittelytilaisuutta. Aurinko lämmittää mukavasti ja nappaan neuletakin pois päältä. Vieressä toinen ToimistoSissi harmittelee, että aurinkolasit jäivät kotiin. Täydellinen ilma tsekata uima-altaita!

Vastassamme oli Allas-merikylpylän ystävälliset taustajoukot, liuta aurinkotuoleja ja Soupsterin suussa sulavat tarjoilut. Mainitsinkohan joskus teille lukijat, että rakastan harkittuja kattauksia ja olen tarkka tarjoiluiden esillepanosta? Soupster onnistui voittamaan minut puolelleen ja herätti uteliaisuuden tilata heiltä ruokia. Tarjoilut oli katettu väliaikaiseen lasirakennukseen, jossa toimii nyt kahvila ennen talvella 2017 valmistuvaa päärakennusta. Oli ilo, ettei väliaikainen rakennus näyttänyt väliaikaiselta, vaan istui hyvin rentoon ympäristöön. Saattoi myös olla, että kuohuviini, DJ ja saksofonisti auttoivat hiukan asiaa.


Allas Sea Poolin Marianne Mäkelä, Joni Hinkkanen ja Heikki Häyhä toivottivat meidät tervetulleiksi. He olivat selkeästi onnellisia tästä uniikista hankkeesta, mutta samalla harmissaan, koska keskeneräisyyden takia emme päässeet tutustumaan täysin valmiisiin tiloihin. Uikkaritkin oli pitänyt vielä jättää kotiin. Kuten Marianne sanoi: ”Kakku on vielä kypsymässä, mutta kuorrute tulee valmistumaan pian”.

Idea Altaasta syntyi Berliinissä, jo monia vuosia sitten. Suomalaista puuarkkitehtuuria edustava Allas Sea Pool näyttää olevan täynnä mahdollisuuksia jo nyt, vaikka kaikki rakennukset eivät ole valmiita. Tällä hetkellä tiloissa järjestetään esimerkiksi konsertteja, lanseeraustilaisuuksia, joogaa, taidenäyttelyitä, räätälöityjä luentoja ja tasting-tilaisuuksia. Vuokrattavia kokoustiloja on nyt kaksi, joista molemmista upeat näkymät nurmelle ja merelle. Ja kyllä, ”tiloihin tulee verhot”, vastasi Joni, kun piinasimme kokousjärjestäjien kysymyksillä.

ToimistoSissien tilaisuuksissa ollaan tarkkana, että tilat ovat toimivat ja perusasiat kunnossa, kuten äänieristys ja paikalle huolehdittu fläppitaulu. Omasta mielestäni kokoustiloissa oli uutuuden tuoksu ja fiilis. Pelkistetyllä, puhtaalla ilmeellään tilat mahdollistavat monenlaisen käytön ja koristelun. Joistakin ToimistoSisseistä kokoustilat kaipasivat vielä valmistumistaan, ja kuulemaamme hinnoittelua oli vaikea kohdistaa keskeneräisiin tiloihin. Mielenkiintoista siis vierailla uudestaan, kun kaikki on valmista.


Henkilökunta kierrätti meitä tilasta toiseen pitkiä terasseja pitkin. Välillä teki mieli riisua kengät ja kävellä ihania terasseja paljain jaloin. Henkilökunta oli yhtä rentoa kuin ympärillä leijuva fiilis. He olivat jatkuvasti valmiita kuuntelemaan mielipiteitämme ja kehitysideoitamme. He ovat selkeästi tekemässä merikylpylästä toimivaa paikkaa sen käyttäjille.

Pääsimme myös uima-altaille kiertelemään. Kolmesta suuresta altaasta yksi iso allas on tarkoitettu esimerkiksi matkauimareille tai vesijuoksioille, yksi lapsille ja yksi on suodatettu merivesiallas. Merivesialtaassa pidetään aito lämpötila, jopa talvella. Ilahduimme kaikki tiedosta, että altaat ja saunat olisivat auki jo kuudelta aamulla, ja 5 tunnin sisäänpääsyn hinta on todella kohtuullinen. Saunoihin emme harmillisesti päässeet tutustumaan.

Vielä on siis matkaa siihen, että kaikki on valmista. Ja kun on, olisi ihana kokeilla työkavereiden kanssa ensin dinneriä ja elokuvailtaa Korjaamon Kinossa ja sieltä Altaalle ajan kanssa rentoutumaan, saunaan ja uimaan, sillä Heikki lupasi tilojen olevan viikonloppuisin auki yöllä yhteen saakka. Muistinko oikein?

Vielä on siis testattavana aikaisemmin kirjoittamani Hirvihaaran aamiainen ja nyt toivomani varpaiden kasteleminen Allas Sea Poolin kirkkaaseen veteen. Varpaiden kasteluun ei ole enää pitkä aika, sillä altaat avautuvat tänään klo 20.00!

Näiden unelmien avulla selviän sateisista syyspäivistä. Kirjottelen niistä teille, toivottavasti, pian.
- Saara Salo, Toimistopäällikkö


Faktoja

Allasalueella tulee olemaan ympärivuotinen noin 400 asiakaspaikan kahvila- ja ravintolakokonaisuus, ja terassikautena asiakaspaikkamäärä yltää jopa 1400 paikkaan. Yritykset voivat varata tapahtumakäyttöön kolmea erillistä tilaa: Cleantech showroomia noin 80 henkilölle, monitoimitilaa noin 70 henkilölle sekä tilaussaunaa noin 30 henkilölle. Lisäksi piha-alueelle voidaan pystyttää gaala-teltta, jolloin Altaalla voidaan järjestää suurempiakin yksityistilaisuuksia.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

Mieletön uniikki sijainti ja ympäristö, jota muualta ei löydy. Monipuoliset tilat, joissa voi järjestää tapahtumia ja tilaisuuksia kaikkeen makuun. Monipuolinen ohjelmatarjonta kesyttää varmasti nirsommankin työkaverin.

Mitä järjestäisimme?

Kansainvälisten yritysvieraiden kokouksia (kunhan kokoustilat valmiit), työntekijöiden virskistyspäiviä, wellness-hetkiä tai vaikka polttareita. Mikseipä vaikka työpaikan perhepäivää, josta lapset innoistuisivat varmasti.

Ideoitamme tarjonnan kehittämiseksi

Jäämme odottamaan kokoustilojen ja pukuhuoneiden valmistuessa niiden viihtyisyyttä. Toivottavasti WC-tiloja tulee myös altaan läheisyyteen.

Testiryhmämme arvio Allas Sea PoolistaOHJELMAPALVELUT
RUOKA
PALVELU
KOKOUSTILAT (keskeneräiset)
Arvio perustuu paikalla olleiden assistenttien antamien palautteiden keskiarvoon.