ToimistoSissit testaa: Viking Line M/S Gabriella

Tuntui ihan siltä kuin olisi lähdössä risteilylle Ruotsiin, kun kävelin Katajanokan terminaaliin ja sieltä laivaan. Vähemmän matkatavaroita vaan tällä kertaa. Eikä tällä reissulla kukaan tullut merikipeäksi, kun ei ankkuria nostettu lainkaan.

Lähes jokainenhan on joskus seilannut punaisilla laivoilla Ruotsiin tai Tallinnaan. Tuttua ja turvallista puuhaa. Tällä kertaa kuitenkin meille esiteltiin uusia tuulia Gabriellalla. Eli siis jotain ennen kokematonta luvassa.


Reipas joukko ToimistoSissejä kokoontui Gabriellan kokouskerrokseen isoon auditorioon. Marjaisan smoothien saattelemina me ToimistoSissit kuuntelimme Viking Linen Päivi Julkusen esittelyä laivalla tehdyistä uudistuksista sekä heidän tarjoamistaan palveluista kokousjärjestäjille. Kokoustiloista näimme siis tämän laivan isoimman tilan, johon mahtuu kaikkiaan 180 henkilöä. Ihan toimiva perustason tila vaikkapa luentoa tai tuote-esittelyä varten.


Sitten pääsimme teoriasta käytäntöön eli kiertämään uusituissa tiloissa. Gabriellalla on nyt kokonaan uusi ravintolamaailma, johon kuuluu kahdeksan erityyppistä ravintolaa tai baaria. Jokaisella ravintolalla on oma konseptinsa, joten valikoimasta löytyy varmasti jotain jokaisen makuun. Raikkaat ja modernit toisistaan erottuvat sisustukset yllättivät oikein positiivisesti. Itse odotan, milloin tulisi tilaisuus kokeilla ravintola No Namen 7 tai 9 ruokalajin maistelumenua.


Se jääköön kuitenkin vasta seuraavaan kertaan. Meitä varten oli katettu runsas buffet-lounas laivan keulan ravintolaan. Maistuvien herkkujen äärellä oli mukava rupatella ToimistoSissi-kollegojen kanssa.

Pois lähtiessä pääsimme vielä kurkistamaan muutamaan uusituista Comfort-luokan hyteistä. Ne olivat oikein viihtyisiä. Yksi ToimistoSisseistä totesikin, että nämähän ovat ihan kuin hotellihuoneita.

Nyt vain sitten seuraavaa risteilymatkaa suunnittelemaan!

- Johanna Martikainen, talous- ja koulutusassistentti


Faktoja

Viking Line


Viking Linella on seitsemän laivaa, jotka liikennöivät Helsingistä ja Turusta Tukholmaan, Maarianhaminaan sekä Tallinnaan. Laivamatkojen lisäksi heiltä löytyy erikokoisia kokoustiloja ja oheisohjelmaa sekä halutessaan voi samalta yhteyshenkilöltä varata myös hotellin tai kysyä vinkkejä ohjelmaan maissa.

Gabriella

  • Keväällä 2016 tiloja uudistettu
  • Uudessa ravintolamaailmassa 8 ravintolaa: Grill, Bistrotek, No Name, Coffee&Joy, Living Room, Upstairs Pub, Wine Bar ja Club Mar
  • Uudet mukavammat Comfort-luokan hytit
  • 10 kokoustilaa, 10-180 henkilölle erillisellä kokouskannella

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?


Hienosti uusitut tilat tekivät paikalla olleisiin ToimistoSisseihin vaikutuksen. Uudistuksen myötä M/S Gabriella on entistä tasokkaampi ja viihtyisämpi, ensivaikutelma on siisti ja valoisa. Sekä uusi ravintolapuoli että näkemämme uudistetut hytit ovat aivan tätä päivää, modernit ja raikkaat. Saimme aivan uusia ajatuksia epämuodollisempien tilaisuuksien järjestämisestä ravintoloiden tiloissa. Hyvä hinta-laatusuhde. Laivan kokouspaketti on huomattavasti edullisempi kuin kokous Helsingin keskustassa. Viking Line M/S Gabriella on varteenotettava ja kilpailukykyinen vaihtoehto erilaisiin tilaisuuksiin. Laivan etuna on se, että ryhmä pysyy hyvin hallinnassa, kukaan ei pääse luistamaan kotiin kesken tilaisuuden ja monipuoliset palvelut ovat helposti saatavilla samassa paikassa.

Mitä järjestäisimme?


Koulutuksen, henkilökunnan virkistyspäivän, yhdistetyn virkistys- ja kokousmatkan, seminaarin, work-shopin. Tiloja löytyy niin pienten kuin isojenkin ryhmien tarpeisiin. Monipuolinen ohjelmatarjonta ja erityyppiset tilat mahdollistavat monenlaisten tilaisuuksien järjestämisen viihteellisistä asiapitoisiin. Uusi Living Room ilahdutti mahdollisuudella kokoontua ryhmän kanssa yhteen ja järjestää informaalimpi kokous laivalla.

Ideoitamme tarjonnan kehittämiseksi


Hienosti uudistettujen tilojen rinnalla perushytit ja kokoustilat näyttävät hieman vanhahtavilta. Ehkäpä näihinkin on tulossa myöhemmin jotain muutoksia. Markkinoinnissa kannattaisi tuoda esiin vaikkapa jotain esimerkkejä räätälöidystä kokonaispaketista päiväohjelmineen, se voisi paremmin konkretisoida kaikki ne palvelut joita risteilyyn on yhdistettävissä. Oheispalveluvalikoimaa voisi kehittää edelleen, ideana esim. kokkikurssi tai muu ryhmän kanssa yhdessä käsillä tekeminen tai aktiviteetti, elämykset ja luennot.

Arviomme Viking Gabriellasta 

 

OHJELMAPALVELUT

RUOKA
KOKOUSTILAT
PALVELU
Arvio perustuu paikalla olleiden assistenttien antamien palautteiden keskiarvoon.