ToimistoSissit testaa: Clarion Helsinki Jätkäsaari - merellinen designhotelli

Lumisade oli juuri valloittanut pääkaupunkiseudun. Kahlasin kohti Jätkäsaarta, kun bussi 21 jäi jumiin Kampin rinteeseen, jolloin myös 9-ratikat olivat loukossa mäessä kiskoillaan. Clarion-hotelliketju on osa Nordic Choice Hotels -yhtiötä. Tutustumiskierros järjestettiin ToimistoSissien kokoontumisen yhteydessä. ToimistoSissit kokousti Kitchen & Table -ravintolan kabinetissa.Sales Manager Riku Niemelä kertoi kevään suuresta Talent Hunt -rekrytapahtumasta, johon esimerkiksi kokit olivat tehneet annoksiaan raadille. Aamupalasalissa on iso yhteisöllinen pystypöytä, johon sijoitetaan kaikki yksin matkustavat. Joka aterialle on järjestetty joku päivittäin vaihtuva erikoisruokateema. Kitchen & Table ja Living Room saavat omat teranssinsa ensi kesänä.


Kattonäköala-uima-allas on vain hotellivieraiden käytössä, eikä vuokrattavissa erikseen, sillä on haluttu varmistaa, että 425 huoneen käyttäjät voivat nauttia siitä. Lämmitetyssä uima-altaassa on lasinen kieleke, josta näkyy alas maahan asti.


Clarionin korkeampi torni yltää merenpinnasta 78 metriin ja lasisista hisseistä on upeat maisemat, joista me ToimistoSissit pääsimme myös nauttimaan. Alakerran Living Room -ravintolassa odotellaan, jos Sky Bariin on jonoa eli voi nauttia tarjoiluista siellä odottelun lomassa. "Olohuoneessa" on livemusiikkia vaihtuvilta dj:ltä, tarjouksia, cocktaileja, ja after work -tunnelmaa joka keskiviikko klo 16-20 ja joka perjantai klo 15-21.

Sky Barin yhteydessä on kaksi Ulappa-tilaa, joita voi varata. Sky Bar:ssa oli vierailumme aikana juuri norjalainen pääjohtaja Petter Stordalen haastattelussa tulevien avajaisten johdosta. Seuraavana iltana juhlavien puheiden ja virallisten avajaisseremonioiden jälkeen tuhatpäinen juhlaväki nautti Krista Siegfiedsin esiintymisestä ja ruokabuffetien antimista Jätkäsaaren Clarionin avajaisissa.

Helppo kokoustekniikka

Clarionin design-hotellit osana Helsinki Design Week -tapahtumaa


Kiersimme myös hotellihuoneissa. Green Stay -ympäristöohjelma on tärkeää Clarion-hotelleille. Hotellin suunnittelusta vastasivat Aki Davidsson ja Jaana Tarkela Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy:sta. Arthur Buchardt sisusti hotellin. Suurin osa sisustuksesta on skandinaavista ja suomalaista designia. Lisäksi hotellissa on italialaisia klassikoita. Huoneissa on esimerkiksi Eamesin tuolit. Kaikki valaisimet ovat Philip Starckin ja Flosin. Yleisissä tiloissa on paljon Artekia. Seinillä on Sami Lukkarisen pikselimaalaukset.

Käsinkirjoitetut tervehdykset
Tom of Finland eli Touko Laaksonen
Clarion Hotel Helsinki ja Vantaan Aviapoliksessa Clarion Hotel Helsinki Airport ovat ensi vuonna Helsinki Design Week -tapahtuman pääyhteistyökumppaneita. Lars Sonckin suunnittelema historiallien Jätkäsaaren makasiini on tapahtumakeskus, jossa on myös kiinnitetty huomiota yksityiskohtiin. Tapahtumakeskuksessa on tilaa jopa 1 200 henkilölle. Erikoisruokavaliot on myös hyvin huomioitu kokoustarjoiluissa.

kuva: Heidi Nieminen

Tutustuin Clarioniin jo keväällä Kongressimessuilla. Sain vielä yllätyksenä ennen vappua skumppakupongit kahdelle, jotka oli mahdollista käyttää heti Clarion Jätkäsaaren ja Airportin avauduttua. Osallistuin lokakuun lopussa Matkapoikien, Viking Linen ja Clarionin aamiaisinfotilaisuuteen ja sain sieltä kaksi yhden hinnalla tutustumiskuponkeja Kitchen & Table -ravintolaan. You look good in this -henkarit kiinnittivät jo silloin huomioni sekä matot, joissa oli veikeitä tekstejä. Veinkin työkaverini skumpalle 16 kerroksen Sky Bariin, jossa riittikin seminaariväkeä, mutta saimme ihanat ikkunapaikat.

You look good in this

Kokki Marcus Samuelssonin kuvat ovat olleet Clarionin ulkomainoksissa Länsisatamassa jo koko hotellin rakennusprojektin ajan. Itsekin usein Tallinnaan reissanneena olin kiinnittänyt tähän huomiota. Kävimme alakerrassa syömässä ja testasin Kimchi Burgerin. Pidin burgerista, vaikkakin otin porkkananpalat pois hampparin välistä. Olisi hauska testata joskus vielä lounas tai viimeistään kesäterassilla. 12 euroa ylittää lounaskortin 10,20 euron rajan, mutta niin osa muistakin paikoista keskustassa. Kitchen & Tablenin menu yhdistää Manhattanin maut suomalaisiin raaka-aineisiin ja perinteisiin.

Mukavaa pikkujoulukautta *<{:-}D},
Maarit Mattila, markkinointikoordinaattori


PS. Kilpailujen suurena ystävänä tässä on vinkki kisailuun: "Millaisen tapahtuman sinä järjestäisit, jos saisit päiväksi käyttöösi 1 000 neliötä Clarion Hotel Helsingin vastavalmistuneesta makasiinista?"


Faktoja


Clarion on 1 000 hengen tapahtumakeskus, joka tarjoaa 13 erikokoista tapahtumatilaa. Isoimpaan mahtuu 475 henkilöä luokkamuodossa. Rennompaa tapahtumaympäristöä tarjoavat baarit ja ravintolat: Kichen & Table, Clarion Living Room sekä ylimmän kerroksen Sky bar, josta avautuu hienot näköalat. Hotellihuoneita 425. Erikoisuutena kattoterassi ja näköalauima-allas hotellin huipulla.

Tutustu lisää Jätkäsaaren Clarioniin osoitteessa https://www.nordicchoicehotels.fi/.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?  


 • Upeat maisemat, avarat, valoisat, modernit tilat, jotka taipuvat moneen. 
 • Ajanmukainen kokoustekniikka. 
 • Clarion on hyvä ja tarpeellinen lisä pääkaupunkiseudulle isojen seminaarien pitämiseen. 
 • Tiloja on runsaasti käytettävissä, majoitusmahdollisuudet laajat ja lisäksi asiakasystävällinen palvelu. 
 • Uutuuden viehätys, vähän erilaisella konseptilla toimiva hotelli. 
 • Sky barin hyvät näköalat.

Mitä järjestäisimme Clarion Jätkäsaaressa?


 • Clarion vaikutti hyvältä paikalta mille tahansa kokoukselle tai isommillekin seminaareille.
 • Asiakastilaisuudet, henkilöstötapahtumat ja -palaverit. Ja miksipä ei vaikka aamiaisinfo tai pikkujoulut Sky barissa.
 • Testiryhmämme koostui tällä kertaa johdon assistenteista. Totesimme Clarionin sopivan puitteiltaan johtoryhmienkin kokouksille. Mainioita tiloja löytyy myös illanviettoihin ja juhliin.
 • Kitchen & Table -ravintola on viihtyisä ja sopisi erinomaisesti vaikkapa rennompiin tiimipalavereihin aamiaisen yhteydessä. Ravintolan perällä oleva kabinetti tarjoaa paremmat mahdollisuudet hieman yksityisempään kokoukseen.

Ideoitamme Clarion Jätkäsaaren tarjonnan kehittämiseksi


 • Lukisimme nettisivuilta mielellämme jatkossa referenssejä ja case-esimerkkejä. 
 • Toivomme myös kuvia, miten tilat taipuvat erilaisiin tilaisuuksiin sekä taksitolppaa ja enemmän paikoitustilaa. 
 • Vielä tässä vaiheessa kokoustiloista ja huoneista ei löydy juurikaan kuvia. Kuvia on tulossa ja hyvä niin, kuvat ovat merkittävässä roolissa, kun etsimme tietoa tiloista ja palveluista netin kautta.

Clarion pyrkii erottumaan tapahtumahotellina hyvällä asiakaspalvelulla. Juuri näin pitääkin! Me ToimistoSissit allekirjoitamme sen, että hyvä palvelu on keskeinen kilpailuvaltti. Clarionissa pistimme merkille, että henkilöstö lähestyi aktiivisesti asiakasta ja jutusteli mukavan luontevasti palvelutilanteen yhteydessä, kun tavallisesti keskustelu asiakkaan kanssa rajoittuu itse palvelutilanteeseen. Myyntitilanteessa arvostamme sitä, että tarjouspyyntöihin ja lisäkysymyksiin vastataan ripeästi. Tapahtumaa järjestävälle epävarmuus on pahinta. Asiakkaan tulee voida luottaa, että viesti kulkee ja myös viime hetken muutokset huomioidaan. Selkeät laskut erittelyineen, esim. aamiaisen erittely laskussa helpottaa matkalaskun tekemistä.

Tarinat Clarionin omistajasta jännittävine avajaistempauksineen herätti kiinnostuksemme. Hotelliketjut mielletään helposti kasvottomiksi. Ajatus, että  hotelliketjunkin takana on henkilö, on poikkeava ja tekee siitä helpommin lähestyttävän.

Clarion on onnistunut herättämään ToimistoSissien jäsenistön mielenkiinnon. Parhaillaan käynnissä on SissiSuosikit 2016 -äänestys, jossa tapahtumia järjestävät sihteerit ja assistentit listaavat mm. kohteita, joissa haluaisivat järjestää tapahtuman. Tässä vaiheessa Clarion näyttää kisaavan kärkipaikoista. Lopulliset tulokset julkaistaan vuoden 2017 alussa ToimistoSissien sivuilla.

Testiryhmämme arvio Clarion Jätkäsaaresta


TILAT
RUOKA
PALVELU
KULKUYHTEYDET

Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien antamien palautteiden keskiarvoon.

Seuraa blogia @ Bloglovin >