ToimistoSissit testaa: Hotelli Nuuksio

Kerätessämme pientä ToimistoSissi-joukkoamme kasaan Kiasman tilauskyytipysäkillä haastattelen Hotelli Nuuksion monitoimimiestä, joka on tällä kertaa taksikuskin tehtävissä. Saan heti kuulla, millaisia retkiä Nuuksion metsissä on järjestetty: yöpymistä riippumatoissa tähtitaivas kattona (ja silti mukavasti hyttysverkkojen alla), nuotiohetkiä avotulen äärellä, melontaretkiä työporukan kesken…

Ilahdun myös saamastani vinkistä, että ötökkäkammoisen kannattaa suunnata Nuuksion metsikköön loppukeväästä, kun maasto on jo helppokulkuista ja luonto heräämässä eloon, mutta hyttyset ja hirvikärpäset loistavat vielä poissaolollaan.


Vain 40 minuutin taksimatkan jälkeen saavumme (tuolloin vielä talviseen) Nuuksioon. Monipuolisten kokous- ja virkistystilojen sijainti on optimaalinen: lähellä Helsinkiä, mutta silti aivan villin luonnon kupeessa.

Lähdemme heti kierrokselle pihapiiriin, kun valoisaa aikaa vielä hetken on tarjolla. Kurkkaamme Mäkituvan, jossa on kotoisa mummolatunnelma. Tuvassa mahtuu järjestämään isonkin porukan kokouksen tai juhlatilaisuuden; varusteltu keittiö ja kahdet saunatilat mahdollistavat paljon. Majoitustilaa tuvassa on retkivuoteilla 5 hengelle, lisäksi tarjolla on patjoja. Toki hotellin puolelta löytyy myös perinteisempiäkin yöpymisvaihtoehtoja.

Mäkituvassa on lämmin mummon mökki -tunnelma.
Mäkituvan läheltä löytyy myös iso grillikatos.
Seuraavaksi suuntaamme rantakabinettiin, jonka lasiseinät avaavat näkymän järvelle. Kabinetista löytyy keittiö, joten tila muotoutuu moneen tarpeeseen. Samassa rakennuksessa on myös kaksi saunaa ja rento takkahuone.

Takkatila Liekissä leijailee kloorin haju, koska tilasta on lasiseinä uima-altaalle. Takkatilasta pääsee suoraan saunaan, ja rento tunnelma inspiroisi esimerkiksi ideoivaa kokousta tai virkistysiltaa.

Rantakabinetin yhteydessä olevista saunoista pääsee pulahtamaan jäätävään avantoon.

Takkatila Liekistä näkee suoraan altaille.
Kurkkasimme myös pari muuta kokoustilaa – ja kokoustilojahan Hotelli Nuuksiossa riittää! Oli pientä ja isoa, matalaa ja korkeaa, perinteistä ja luovempaa. Yhdessä tilassa oli myös oma baaritiski, piano ja pieni esiintymislavakin! Jokaiseen tarpeeseen löytyy siis varmasti omansa.

Hotellihuoneet ovat yksinkertaisen toimivia.

Kärsimättömimmät ehtivät jo pari kertaa kysellä: ”Milloin päästään tuunaamaan?” Kierroksen jälkeen saimmekin sitten Tuunaajamutsi Annakaisa Kilpisen opastuksella päästää luovuutemme valloilleen nahkatyöpajassa. Edessä oli pöytä täynnä nahkariekaleita, nauhoja, nastoja ja niittejä… vaikka mitä. Ja näistä piti sitten valita, millä yhdistelmällä lähtee tekemään esimerkiksi käsilaukku-, ranne- tai kaulakorua.Mikä valinnan vaikeus! Samalla kun kaikki innostuneina suunnittelivat omaa tuotostaan ja hamstrasivat materiaaleja, Tuunaajamutsi kertoi hieman omasta taustastaan ja tarjonnastaan. Kierrätysmateriaaleista korujen ja koristeiden tuunailu oli lähtenyt liikkeelle harrastuksesta ja bloggaamisesta, mutta nyt Annakaisa tarjoaa työpajoja ihan ammattinaan yrityksille ja muille ryhmille. Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen ryhmäaktiviteetti joko kokouksen oheen helpottamaan aiheen sisäistämistä tai tauko-ohjelmaksi virkistämään puurtajan mieltä.

Isossa Takkahuoneessa tunnelma maksimoidaan takkatulen loimulla.


Onnistumisistamme tuunauspajassa innostuneina istuimme herkullisen illallisen ääreen tunnelmallisessa Isossa Takkahuoneessa. Monipuolinen Nuuksio ehti näyttää meille vasta vilauksen tarjoamistaan mahdollisuuksista, mutta jo tällä vilauksella voisi sanoa hotellin tarjoavan jotain jokaiseen tarpeeseen.

Nyt jään vain odottelemaan sitä loppukevättä ja patikointireissua tuonne metsikön puolelle…

- Milla Järvinen, yrittäjä, assistenttipalvelutFaktoja

Hotelli Nuuksio sijaitsee 32 kilometrin päässä Helsingistä, Espoon ja Kirkkonummen rajamaastossa. Nuuksion kansallispuiston kupeessa sijaitsevalla hotellialueella on kattavat ravintola-, majoitus-, kokous-, ohjelma- ja vapaa-ajan palvelut 6-200 hengen kokouksille ja juhlille:
  • Kaiken kaikkiaan 146 vuodepaikkaa
  • Ravintola Nuuksion Tupa ja aulabaari
  • Lukuisia kokoustiloja
  • Nuuksperience: Kylpylä, saunoja, kuntosali, hoitoja, melontaa, seikkailuja, metsäretkiä ja elämyksiä.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen Tuunaajamutsin palveluista?

Innostava, alaansa perehtynyt, oppinut ja ammattitaitoinen Tuunaajamutsi tarjoaa useita eri tuunausmahdollisuuksia. Ohjelma on erittäin hyvä ja käyttökelpoinen johonkin yhteiseen päivään tai kokoustamisen oheen.

Oli ihana päästä näpertelemään ja päästää luovuus (sekä ongelmanratkaisu) valloilleen. Oli kiva, että tapahtumasta jäi käteen ja käyttöön jotain konkreettista. Nyt aktiviteetti ei lisännyt niinkään ryhmähenkeä, sitäkin näkökulmaa voisi joissain tilaisuuksissa ottaa huomioon.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen Hotelli Nuuksiosta?

Luonto ja hyvät mahdollisuudet ulkoiluun nousivat ensimmäisinä esiin ToimistoSissien palautteissa. Lisäksi:
  • Tiloja oli useita ja ne olivat käytännöllisiä, selkeitä ja retroja.
  • Löytyi myös persoonallisia ja kivoja tiloja pieniä kokouksia ja tilaisuuksia varten.
  • Monipuoliset palvelut, ulkoilumahdollisuudet huippuluokkaa, rauhallinen sijainti lähellä Helsinkiä ja silti ihanasti villin luonnon keskellä.
  • Majoitustilat tekevät tehtävänsä, mutta eivät ole kovin mieleenpainuvat.
  • Ruoka oli herkullista ja palvelu ystävällistä.

Mitä järjestäisimme Hotelli Nuuksiossa?

Hotelli Nuuksioon kannattaa kutsua ryhmä, joka arvostaa rauhaa ja luontoa. Tilat sopivat vaikka pienelle 10-20 hengen tapahtumalle, päiväseminaarille, kehittämispäivään, villasukkakokoukseen tai virkistyspäivään. Monipuoliset tilat toimivat myös isommille tapahtumille tai ryhmätyöskentelylle.

Ideoitamme Hotelli Nuuksion tarjonnan kehittämiseksi


Tiloista välilttyi retrohenkisyys. Luonnonläheisyys ja luonnollisuus ovat Hotelli Nuuksion valtteja, eikä hotellin kannata lähteä jäljittelemään keskustan trendihotelleita, mutta kalusteita voisi modernisoida ja hotellihuoneiden remontointiin kannattaa panostaa seuraavaksi. Tilojen viihtyvyyttä ja ilmettä piristämään voisi auloihin tuoda lämpimiä, pehmeitä sohvia ja raikkaita värejä. Koulumaisiin käytäviin olikin jo saatu ilmeikkyyttä taidenäyttelyllä.

Palveluiden markkinoinnissa Hotelli Nuuksion kannattaa tuoda esille oheisaktiviteettivalikoimaa. Hotelli Nuuksio sopii hyvin paikaksi tyhy-päiviin, joihin hotellin kannattaa tarjota laajasti ohjelmavaihtoehtoja. Kuljetuksen järjestämisestä asiakkaille kannattaa tarjota tietoa. Helposti saatavilla oleva, sujuva kuljetus on kilpailuvaltti. Hotelli Nuuksion omalle taksille annamme täydet pisteet palveluhenkisyydestä. Ympäröivää luontoa ja saunatiloja ei voi liikaa mainostaa. Ylipäätään vahvuuksia kannattaa nostaa esiin: ympäristö, ulkoilumahdollisuudet, monipuolisuus ja sijainti.

Testiryhmämme arvio Hotelli Nuuksiosta


TILAT
RUOKA
PALVELU
OHJELMA: Tuunaajamutsi
KULKUYHTEYDET

Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien antamien palautteiden keskiarvoon.