ToimistoSissit testaa: Tampereen teatteri

Kutsu Tampereen Teatterilta sai  ToimistoSissit liikkeelle sankoin joukoin, tamperelaiset vahvistettuna pääkaupunkiseudun ToimistoSisseillä. Odotimme mielenkiinnolla uusia ideoita tapahtumiimme sekä tietoa mitä Tampereen Teatterilla on tarjota yrityksille teatterielämyksen ohella.
 

Tiedottaja Neili Koivuniemi ja asiakkuusvastaava Inka Loppi ottivat meidät vastaan 1913 valmistuneen tunnelmallisen teatteritalon aulassa ja jaettuaan porukkamme kahteen ryhmään johdattivat meidät matkalle teatteritalon uumeniin ja sen mielenkiintoiseen historiaan.

Aloitimme teatterikierroksen näyttelijöiden kuvagallerian luota edeten päänäyttämölle, jossa parhaillaan viimeisteltiin illan teatteriesityksen lavasteita. Kuulimme kattavan leikkauksen teatterialan eri ammattilaisten tehtävistä ja näytelmän rakentamisen ja harjoituksien eri vaiheista.Puvustamossa meille kerrottiin mistä kankaat hankitaan ja kuinka puvut suunnitellaan, valmistetaan ja pidetään käyttökuntoisina näytöksestä toiseen. Puku- ja kenkävaraston säntillinen järjestelmällisyys teki syvän vaikutuksen ”ei niin järjestelmällisen vaatekomeron omistajaan”. Puvustamosta voi myös yksityiskäyttöön vuokrata pukuja sopuhintaan.

Kolusimme teatteritalon läpikotaisin kellarin lavastevarastosta aina vintillä sijaitsevan lipputangon juurelle saakka ja vaikka kuinka yritimme, emme tavanneet teatterin kummituksia, joita siellä sisällissodan jäljiltä kuulemma vaeltelee. Taisivat haamut pelästyä näin isoa ja kovaäänistä joukkoa.

Tutustumiskierroksen jälkeen ToimistoSissit saivat nauttia vatsantäydeltä kauniin ylälämpiön herkullisesta buffet tarjonnasta. Vatsat piukeina ToimistoSissit suuntasivat päänäyttämön penkeille nauttimaan illan hulvattoman hauskasta ”Näytelmä joka meni pieleen” -esityksestä. Vatsalihakset saivat parituntisen treenin hytkyessään naurusta esiintyjien koheltaessa taidokkaasti lavalla.


Suosittelen Tampereen Teatteria ja heidän tarjoamiaan räätälöityjä tapahtumakokonaisuuksia lämpimästi erityisesti tyky ja henkilöstöpäivä -tilaisuuksiin sekä juhlatilaksi.

Show must go on!

Sirpa Köppä, hallintosihteeri

Faktoja


  • Tampereen Teatteriin kuuluu kolme näyttämöä: 458 henkeä vetävä päänäyttämö aulatiloineen, 60 hengen Kulttuuriravintola Kivi sekä 240 hengen Frenckell-näyttämö torin toisella laidalla, lisäksi 80 hengen teatterin yläsali ja alasali.
  • Kaikkia tiloja vuokrataan sekä yksityisten että yritysten käyttöön kokous-, palaveri-, tyky-, juhla- ja koulutustilaisuuksiin. Lisäksi voi tilata erilaisia työpajoja (esimerkiksi rooli-, hupi-, ja hyvinvointityöpajoja). Työpajat toimivat parhaiten noin 20 hengen ryhmille, mutta suuremmillekin ryhmille niitä on mahdollista järjestää. Teatterista voi myös vuokrata pukuja ja rekvisiittaa tilaisuuteensa. 
  • Normaalisti buffet on katettuna perjantaisin ja lauantaisin klo 17.30, mutta tilauksesta se on saatavilla yli 20 hengen ryhmille sopimuksen mukaan. 
  • Teatterille pääsee helposti julkisilla, bussipysäkit ovat aivan vieressä. Linja-autoasemalle ja rautatieasemalle matkaa noin kilometri. Pysäköintipaikkoja löytyy sekä teatterin edestä torin pysäköintipaikoilta että torin alla olevasta P-Frenckell parkkitalosta. Muutaman askeleen päässä on myös P-Hämppi parkkiluolasto.
  • Lisätiedot 

Mitä ryhmällemme jäi mieleen


Kaunis, arvokkaan juhlava tila keskellä kaupunkia, hauskanpitoa ja syvällisempääkin itsetutkiskelua tarjolla joko katsomosta käsin tai työpajoissa itse tehden. Tampereen teatteri on tunnelmallinen paikka, jolla on historia, se on vanha ja sokkeloisuudessaan haastava, silti se muuntuu moneksi. Yllättävät, persoonalliset tilat näyttämön ulkopuolella. Kulisseihin tutustuminen teatterikierroksella on ohjelmana mielenkiintoinen. Ystävällinen palvelu ja hyvä ruoka.

Mitä järjestäisimme Tampereen Teatterissa


Työpajat ja teatterikierros herättivät kiinnostuksemme yritysten virkistyspäiviä ajatellen. Tilat sopivat mainiosti juhliin ja historiallinen miljöö arvokkaampaankin tilaisuuteen. Teatterilavat mahdollistavat seminaarityyppiset tilaisuudet, luennot ja paneelikeskustelut. Asiakkaille tai omalle henkilöstölle voisi järjestää infotilaisuuden, jonka jälkeen ruokailu ja teatteriin. Parhaita asiakkaita hemmottelisimme illallisen ja teatterin sisältävällä avec-tilaisuudella.

Tapahtumaa järjestävän tulee huomioida, että tilat eivät kaikilta osin sovellu liikuntarajoitteisille. Esim. teatterikierroksen varaajalle tiedoksi, kierros kulkee läpi kapeiden ja sokkeloiset käytävien ja useiden kerrosten välillä kulkevat rappuset, joihin huonojalkainen tai pyörätuolin kanssa kulkeva ei pääse lainkaan. Esteellisyys on huomioitu sekä päänäyttämöllä että Frenckell-näyttämöllä, molemmissa kahdella pyörätuolipaikalla ja inva-wc:llä. Päänäyttämöllä on pyörätuolihissi ja molemmilla näyttämöillä on myös induktiosilmukka-paikkoja.

Ideoitamme Tampereen Teatterin tarjonnan kehittämiseksi


Emme päässeet testaamaan kokoustiloja, joten emme voi ottaa kantaa kokoustilojen toimivuuteen. Tiloja ja palveluvaihtoehtoja kannattaisi tuoda paremmin esille, jotta yritystapahtumia järjestävät löytäisivät palvelut. Monikaan meistä ei ollut tietoinen teatterin kokousmahdollisuuksista. Teatterin omilta sivuilta ei ole helppo löytää lisätietoa tapahtumatiloista. Esim. kokousvarusteluista löytyy tarkempaa tietoa vain Kokous.netin sivustolta. Kaikista tiloista ei löydy valitettavasti kuvia.

Tiloista sekä työpajoilta kannattaa tiedottaa näkyvämmin. Valitit esiin: keskeinen sijainti, mahtava ruokailusali ja herkut, mahdollisuus tutustua näyttämön taakse ja tietysti monipuolinen ohjelmatarjonta.

”Show & dinner” –tyyppiset paketit houkuttelevat yritysasiakkaita ja tällaiselle olisi mielestämme kysyntää Tampereen seudulla. Teatterilla onkin jo nähtävästi tarjolla mahdollisuus ruokailun ja teatterin yhdistämiseen, mutta tätäkin kannattaa tuoda vielä enemmän esiin. Yritysasiakkaat arvostavat helppoja kokonaispaketteja, joissa voi yhdistää kokouksen, aktiviteetin ja tarjoilut.

Voisiko asiakkaille olla tarjolla pysäköintipaikkojen kartta?


Testiryhmämme arvio Tampereen Teatterista

 

TILAT

RUOKA 
PALVELU
OHEISOHJELMA
KULKUYHTEYDET


Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien antamien palautteiden keskiarvoon.