ToimistoSissit testaa: Lapland Hotels Tampere

”Uutta hotellin huipulla” – mainostetaan Lapland Hotels Tampereen nettisivuilla. ”Mitä? Tämähän on nähtävä!”, miettivät kokouksia ja yritystapahtumia järjestävät ToimistoSissit. Niinpä ToimistoSissit kokoontuivat hotellinjohtaja Janne Mönkkösen johdolla tutustumaan Tampereen Lapland Hotelsin upouusiin sauna- ja juhlatiloihin.


ToimistoSissien maistellessa kuohari- ja herukanlehtijuomiaan Mönkkönen kertoi hotellin historiasta ja toiminnasta. Lapland Hotels Tampere on osa perheyrityksenä pyöritettävää 17 hotellin ketjua, joka tällä hetkellä ylettyy Kilpisjärveltä Tampereelle asti. Painopiste hotellitarjonnassa on pohjoisessa, mutta noin vuoden kuluttua myös Helsinki saa oman Lapland Hotellinsa Bulevardille.


Sauna- ja juhlatila sijaitsee ylimmässä kerroksessa, josta aukeaa upeat maisemat Tampereen kattojen ylle. Pienellä ulkoparvekkeella voi piipahtaa kokouksen tauolla haukkaamassa happea ja ihailemassa maisemia
 

Vaikka tila on väritykseltään tummasävyinen, se ei kuitenkaan ole synkkä tai pimeä. Isoista ikkunoista tulvii luonnonvaloa ja valaistus on hyvin suunniteltu. Tunnelma tilassa oli hyvin harmoninen ja rauhoittava. Levollista tunnelmaa lisäsi rauhallinen taustamusiikki ja isolla televisioruudulla pyörivä video Lapin maisemista. Lappi-teema näkyy tyylikkäällä tavalla kaikkialla hotellissa, tulematta liian räikeästi esiin. Materiaalit ovat pohjoisesta, samoin tekstiileissä ja astioissa on hyödynnetty pohjoisen suunnittelijoita.


Lounas nautitaan yleensä alakerran Dabbal-ravintolan buffet-pöydästä, mutta kahvi- ja välipalatarjoilut katetaan kokoustilaan. Sauna- ja juhlatilaan voi tilata myös juomatarjoilun, sillä ”omat juomat” eivät ole sallittuja.


Juhlatilan vierestä lähtee saunapolku, jonka varrella on kaksi noin 10 hengen saunaa ylellisine pesu- ja pukuhuoneineen, sekä noin 10 hengen infrapunasauna, jossa voi valita ruudulle mieleistään ohjelmaa elokuvista ja musiikista aina erilaisiin rentoutus- ja joogavideoihin.


Kiertelyn jälkeen jatkoimme iltaa herkullisten lappihenkisten tarjoilujen parissa jutustellen lisää Lapland Hotelsien tarjoamista palveluista. Ruoka on hotellissa tärkeässä roolissa ja raaka-aineet tuodaan Lapista tutuilta toimittajilta. Tästä johtuen tiedetään tarkoin raaka-aineiden alkuperä ja makumaailma noudattaa aitoa lappilaista ruokakulttuuria. Hotellilla on myös oma olut.


Tutustumiskäynnistä jäi erittäin positiivinen fiilis ja jos minulla ei olisi ollut kiire toisaalle, olisin erittäin mielelläni istunut iltaa kutsuvan kuuman saunan lauteilla ja paistatellut parvekkeella ilta-auringon loisteessa. Tämä on paikka jota on vaikea kuvailla, sen tunnelma pitää itse käydä kokemassa. Suosittelen lämpimästi!

- Sirpa Köppä, hallintosihteeri

Faktoja

  • Lapland Hotellissa on 141 huonetta, 5 kokoustilaa 10-200 hengen tilaisuuksiin.
  • Sauna- ja juhlatilat parvekkeineen sijaitsevat hotellin ylimmässä kerroksessa. Juhlatilaan mahtuu pöydän viereen 18 henkeä ja illanviettoon 40 henkeä. Saunapolun varrella on kaksi 10 hengen saunaa ja yksi 10 hengen infrapunasauna.
  • Hotellissa toimii Kitchen&Bar Dabbal, jossa on myös noin 100 hengen sisäterassi.
  • Hotelli sijaitsee keskeisellä paikalla ydinkeskustan tuntumassa, Tampere-talon ja yliopiston välittömässä läheisyydessä. Rautatieasemalle on kivenheiton verran matkaa, eikä linja-autoasemallekaan kävele viittä minuuttia kauempaa. Paikallisbussit ajavat hotellin vierestä.
  • Hotellilla on 70 omaa pysäköintipaikkaa, joissa päivähinta 6 € ja vuorokausi 18.€. Lähellä on myöskin useita parkkitaloja
  • Sauna- ja juhlatilan vuokra päivällä on 150 euroa ja iltatilaisuus 450 euroa. Molempiin hintoihin sisältyy saunojen käyttö.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

Tämä hotelli ei mene massan mukana! Sopivasti erilainen. Lappihenkiset, persoonalliset ja tyylikkäät tilat. Seesteinen ja harmoninen tunnelma, siisti ja kutsuva miljöö. Avarat, toimivat ja nykyaikaisin kokousvälinein varustellut kokoustilat. Lappilainen makumaailma ja pohjoisessa tuotetut raaka-aineet. Keskeinen sijainti kätevästi Rautatieaseman ja Tampere talon läheisyydessä.

Mitä järjestäisimme Lapland Hotels Tampereella?

Lapland Hotels Tampereen sauna- ja juhlatilat soveltuvat hyvin kokouksien järjestämiseen, myös johtoryhmille, henkilöstöjuhlien viettoon sekä yksityistilaisuuksien ja saunailtojen pitopaikaksi. Monipuolisuutensa vuoksi hotelli soveltuu monenlaisten tilaisuuksien järjestämiseen aina aamiaistapaamisesta seminaareihin. Yhden katon alta on saatavissa kaikki palvelut: kokoustilat, saunatilat, ravintolapalvelut, majoituspalvelut jne. Yrityksen ulkomaalaiset vieraat toisimme tänne aistimaan Lapin tunnelmaa.

Ideoitamme Lapland Hotels Tampereen kehittämiseksi

Alakerran kokoustilat eivät istu täysin tyyliin muuten hienosti viimeistellyssä hotellissa. Kokoustilojen kalustus on jo hieman kulunutta, mutta ilmeisesti seuraavaksi uusittavien listalla.

Hotellin markkinoinnissa kannattaa korostaa perheyritystaustaa, kotimaisuutta, Lapin eksotiikkaa ja omaleimaisuutta, keskeistä sijaintia sekä kätevää pysäköintimahdollisuutta hotellin omassa parkkihallissa.

Testiryhmämme arvio Lapland Hotels Tampereesta


TILAT

 
RUOKA
 PALVELU


 

KULKUYHTEYDET
 Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien  antamien palautteiden keskiarvoon.