ToimistoSissit testaa: Valkoinen Sali, Helsinki

Viehko helmi keskellä torikortteleita! Upeat tarjoilut ja tarjonta. Vakuutuin ja innostuin, ja odotan, että pääsen järjestämään tapahtuman Valkoisessa Salissa.

Olimme 20 ToimistoSissin kanssa tutustumassa Aleksanterinkadulla sijaitsevaan, uusittuun Valkoiseen Saliin. Miljöö on urbaani ja style, siäänkäynti Kaupungin museon vierestä. Senaatintori vilahtaa matkalla. Kaunis, vanha rakennus, joka on pari vuotta sitten remontoitu. Sisääntulon aula mukaan lukien, huoneet ovat korkeita ja tyylikkäitä.


Ennen varsinaista salia on tila, jota voidaan hyödyntää erillisenä tai yhdistettynä isompaan juhlasaliin. Tarjoilut voi kattaa näyttävästi tilan keskellä olevalle kullanhohtoiselle baaritiskille. ToimistoSisseille tarjoiltiin aisteja hivelevä aamiaisbuffet Soupster Creative Cateringin toimesta. Maut olivat herkullisia, tarjonta monipuolinen ja esillepano houkutteleva.


Valkoinen Sali on komea ja muunneltavissa. ToimistoSissien tilaisuuteen saliin oli luotu valaistuksella yökerhomainen tunnelma. Kuuntelimme kuohuviiniä siemaillen lavalla esiintyvää kitaristi-laulajaa. Tässä hetkessä saatoimme unohtaa, että on arkiaamu. Tilassa oli sohvaryhmiä, joissa sai ottaa rennosti sekä perinteisempiä tuoli- ja pöytäpareja. Voin kuvitella, että tilaan saa luotua tunnelman kuin tunnelman. Sali on näyttävä ja iso, joten pienet tilaisuudet hukkuvat tilaan. Isoille – 100 henkilön ja siitä ylöspäin – tila toimii oivallisesti.
Valkoisen Salin omistajat ovat olleet alalla pitkään, myös tapahtumajärjestäjän roolissa, joten tietävät asiakkaan tarpeen ja näkökulman. Tämä on aina hyvä lähtökohta tilaisuuden järjestämisessä.

Mieluisan aamupäivän jälkeen oli kiva lähteä inspiroituneena ja hymyssä suin kohti työpäivää ja toimistoa.

- Mirva Åstrand, markkinointiassistentti

TOIMISTOSISSIEN TESTIRYHMÄN ARVIO

Faktoja

Valkoisen Salin tilat:
  • Juhlasali 273 m2, Baari 123 m2, Parvi 70 m2, Aula 45 m2. Lisäksi pukuhuoneet.
   Kapasiteetti:
   • istuva illallinen, pöytiin tarjoiltuna 288 hlöä, buffet 312 hlöä
   • seminaari 400 hlöä
   • cocktail 600 hlöä
   Sijaitsee Helsingissä Torikortteleissa, Aleksanterinkatu 16, Senaatintorin kupeessa. Vuonna 1925 rakennettu, Valter Jungin suunnittelema ballroom-tanssisali. Entisöinti ja remontti valmistunut vuonna 2016.
   Tekninen varustus ja akustointi korkeatasoista.
   Tilaisuudet: juhlat, yritystapahtumat, illalliset, konsertit, kuvaukset.
   Tarjoiluista vastaa Soupster Creative Catering.
   Lisätiedot

   Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

   Huikea juhlasali. Arvokkuus. Tyylikkäät tilat keskeisellä sijainnilla, jotka muuntautuvat moneen, palvelu vaikutti joustavalta. Soupster Creative Catering, tarjoilu modernilla twistillä, todella kaunis esillepano.

   Mitä järjestäisimme Valkoisessa Salissa?

   Valkoinen Sali kannattaa tsekata, kun etsit tilaa yli 100 hlön juhliin tai muihin tilaisuuksiin, kuten seminaareihin. Sali on puitteiltaan juhlava. Tässä ympäristössä voisi ToimistoSissien testiryhmän mielestä toteuttaa esim. yrityksen vuosijuhlat ja muut henkilöstöjuhlat, erityisen sopiva arvokkaisiin ja virallisiin juhlatilaisuuksiin. Somistamalla tästä tilasta saisi firmalle oman bileravintolan ja salissa voisi järjestää vaikka yksityiskeikan VIP-vieraille.

   Salia on helppo tuunata valoin ja kalustuksin tilaisuuden luonteen mukaan. Juhlasalissa on tasalattia, mutta myös kiinteä lava, jota saa kätevästi levitettyä lattiasta nousevan jatkolavan avulla. Näin tila toimii myös seminaareihin ja vastaaviin tilaisuuksiin, joissa on puhujia tai esiintyjiä. Sisääntuloaula on tilava ja narikan saa pystytettyä siihen kätevästi. Siistit vessat.

   Kalustuksella tila saadaan toimivaksi pienemmällekin ryhmälle, mutta vuokra tekee tilasta pienelle tilaisuudelle hintavan. Tilan päivävuokra on 3000 € + alv 24 %, mikä kyllä karsii pienen budjetin tilaisuudet.

   Ideoitamme Valkoisen Salin tarjonnan kehittämiseksi

   Valkoisen Salin vahvuuksia ovat keskeinen sijainti, historia sekä tilan juhlavuus ja arvokkuus. Kuitenkin tämä tila taipuu moneen ja markkinoinnissa kannattaakin tuoda esiin tilan muuntautumiskykyä. Asiakkaana meidän olisi helpompi varata tilaa, jos nähtävillä olisi kuvia Valkoisesta Salista eri tyyppisiin tapahtumiin somistettuna. Tilan monikäyttöisyys avautuu näin paremmin tapahtumaa järjestävälle, joka ei ole somistuksen ammattilainen.

   Pienempiä tilaisuuksia järjestävät jäivät haikailemaan Valkoisessa Salissa järjestettävien juhlavien illallistilaisuuksien perään. Voisiko Valkoiseen Saliin tarjota mahdollisuutta, että joinakin sovittuina ajankohtina tila olisi useamman yrityksen yhdessä varattavissa, vaikka pikkujouluaikaan. Lavalla voisi tarvittaessa olla myös yhteistä ohjelmaa. Useamman yrityksen yhteiskäytössä myös pienemmät yritysryhmät pääsisivät kaikki nauttimaan juhlavasta miljööstä.

   Testiryhmämme arvio Valkoisesta Salista

   Tilat
   Ruoka
   Palvelu
   Kulkuyhteydet   Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien antamien palautteiden keskiarvoon.