ToimistoSissit testaa: Izakaya ja Tokyo 55


Vierailimme ToimistoSissien kanssa tutustumassa Tokyo55:n, Izakayan ja Sushi Academyn tiloihin. Tämä blogi keskittyy näistä kolmesta eniten vuonna 2015 avattuun Izakaya-seurusteluravintolaan, syventyen hetkeksi myös Sushi Academyn mahdollisuuksiin. Tutustumisen jälkeen kokoustimme aktiivisten ToimistoSissien sometiimiläisten kanssa Izakayassa ja voimme todeta, että puitteet toimivat hyvin myös tällaiseen rennompaan ruoan ja juoman kanssa palaveraamiseen.

Mikä izakaya?

Mikä se izakaya sitten oikeastaan on? Itse Japanissa vaihtoppilaana asuneena, olin erittäin innoissani päästessäni testaamaan Suomessa tätä lempiravintolatyyppiäni. Izakayaa voisi luonnehtia gastro-pubin ja tapas-ravintolan yhdistelmäksi. Se on after work -tyyppisessä seurustelussa ja juomingeissa suosittu vaihtoehto. Niissä on vähän rennompi tunnelma ja juomia nautitaan pitkän kaavan mukaan pienten pöytäseurueessa jaettavien erilaisten annosten kera. Yleensä aloitetaan tilaamalla oluet ja esim. edamame-pavut. Tokyo 55:n liekitetyt edamamet sake-voissa ovat muuten suosittelun arvoiset! Nämä ovat valehtelematta parempia kuin mitkään vastaavat Japanissa maistamani ja voin kertoa, että Suomessa ei montaa tällaista annosta ole, josta näin voisin sanoa!

Japanissa izakaya-ravintolassa voi varautua viettämään iltaa jopa 3-4 tuntia. Tunnelma näissä ravintoloissa on rento, kotoisa, monesti äänekäskin ja hämyisäkin, verrattuna meille ehkä ns. ”tavallisiin” ravintolatyyppeihin. Tokyo 55 Izakaya:n tunnelma on varsinkin viikonloppuiltaisin aika samantapainen kuin Japanissa, pois lukien hämyisyys ja tupakansavu, joka monesti on valitettavasti läsnä Japanissa. Izakaya on myös tyyliltään puhdaslinjaisempi ja modernimpi kuin useimmat vastaavat ravintolat Japanissa.

Mr Miyagi cocktail ja allekirjoittanut 

Tilat kokouksiin ja erilaisiin tilaisuuksiin

Saavuttuamme Runeberginkatu 55 Kaukoravintolat Oy:n ravintolakompleksiin saimme heti lämpimän vastaanoton ja lähdimme kiehtovalle kierrokselle tutustumaan kolmen japanilaisen tilan mahdollisuuksiin. Tiloissa ei ole erikseen tilavuokraa ja niissä on moderni esitystekniikka sekä wifi.

Iltatilaisuuksissa kolmen ruokalajin menu kattaa tilavuokran. Menuhinnat ovat n.42-46€/hlö riippuen pääruokavalinnoista. Päiväpaketeissa kabinetit n. 40€ sisältäen kolmen ruokalajin menun sekä kahvin. Tilavarauksissa koko aamuksi esim. 9:00-16:00 on pakettihinta 50€/hlö sisältäen lounaan lisäksi aamukahvin ja leivän.

Sushi Academy

Aloitimme kierroksemme Sushi Academyn tiloista. Viihtyisät yksinkertaisesti japanilaisittain sisustetut kauniit tilat sijaitsevat katutasossa Runeberginkadulla. Kuten nimestä voi päätellä, näissä tiloissa järjestetään sushikursseja. Sushitaituriksi voi opetella oman porukan kanssa yksityiskurssilla tai osallistumalla avoimelle kurssille.

Tilat eivät kuitenkaan ole vain sushikoulun käytössä vaan taipuvat moneen muuhunkin. Tokyo 55:n joustavuus ja monipuolisuus tuli muutenkin vierailullamme hyvin selkeästi esille. Tilat voi siis varata muihinkin yksityistilaisuuksiin ja menu voidaan rakentaa toiveiden mukaan. Menu voidaan rakentaa mistä vain kolmesta ravintolasta: Tokyo 55, Izakaya tai Mamma Rosa. Mamma Rosa on myös Kaukoravintolat Oy:n omistuksessa, eli jos kalaruoat tai japanilainen keittiö ei välttämättä ole se teidän porukan juttu, niin voi kääntyä Mamma Rosan herkkujen puoleen.

Sushi Academy -video:Chef’s Table – alkaa lokakuussa

Sushi Academyn tilat sopivat erityisen hyvin Tokyo 55:n uuteen ruokailuelämykseen, nimittäin Chef’s Table tilaisuuksiin. Chef’s Table -konsepti tuo Japanista tutun suussa sulavan sushielämyksen nyt tänne pohjolaan! Mahtavaa sanon minä :) Tilaisuudessa pöytään mahtuu n. 10 henkilöä, joiden edessä sushimestari valmistaa n. 15-20 annosta jokaiselle seurueen jäsenelle henkilökohtaisesti ja juuri ennen ruuan nauttimista. Tässä pääsee seuraamaan sushimestarin eri työvaiheita lähietäisyydeltä ja mestarin kanssa voi myös jutella ja kysellä ruuanvalmistuksesta ihan kuten Japanissa, paitsi että täällä se sujuu helposti suomeksi :)

Izakaya

Izakaya-ravintola voidaan varata yksityistilaisuuksiin n. 40 henkilölle. Tila sopii hyvin vaikkapa aamiastilaisuuksiin tai rennompaan after work -seurusteluun.

Izakayan sisustuksessa yhdistyvät tyylikkäät puhtaat linjat, erilaiset puupinnat ja ruskeat sävyt sekä seinällä komeilevat sake-tynnyrit. Tilassa on erikokoisia pöytäryhmiä ja baaritiski laajalla valikoimalla. Tiskille voi myös istahtaa japanilaiseen tyyliin.

Tilaisuuksissa on käytössä alas vedettävä screeni, joka tulee ikkunoiden eteen ravintolan etupuolella, jolloin koko tilasta näkee siihen hyvin.


Tokyo 55

Tokyon alakerran tilat ovat kauniit ja tunnelmalliset. Suosikkini on tunnelmaa luova koko takaseinän peittävä japanilaisen naisenkuva, jonka hiuksista roikkuu kauniita koristeita. Pöytäryhmille saadaan yksityisyyttä hennoilla verhoilla, jotka voidaan myös siirtää pois. Alakerran maksimikapasiteetti on 70 henkilöä. Tilat voidaan yhdistää yhdeksi isoksi tilaksi tai jakaa kahteen osaan n. 50:lle ja 20:lle.

Tilaisuuksiin on mahdollista tilata esim. edellä mainittu Chef’s Table, baarimestari taikomaan japanilaisia cocktaileja tai vaikkapa DJ luomaan tunnelmaa.


Yhteenveto kabineteista

Sushi Academy: 2 kabinettia, 18 ja 21 henkilölle. Voidaan yhdistää myös yhdeksi tilaksi.

Tokyo 55 alakerta: 70 hlöä, voidaan jakaa myös kahteen pienempään osaan, max 50 ja 20 hlöä. Tokyo55 on mahdollista varata myös kokonaisuudessaan, jolloin kapasiteetti 100 hlöä.

Izakaya-ravintola: 40 henkilöä, sopii hyvin esim. aamiaistilaisuuksiin, after work tai vaikka pikkujouluihin.


  Lisätietoja: http://www.esitteemme.fi/Kaukoravintolat/MailView/
  Tiedustelut: myyntipalvelu@tokyo55.fi  Kirjoittaja:
  Noura Mekhane
  markkinointivastaava
  PuskaPromotion

  TOIMISTOSISSIEN TESTIRYHMÄN ARVIO

  Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

  Kiva, japanilainen tunnelma, japanilainen henkilöstö, hyvä ruoka ja maistuvat cocktailit.

  Mitä järjestäisimme Izakayassa ja Tokyo 55:ssä?

  Izakayan ja Tokyo 55 palvelu ja laatu vakuuttivat. Näihin ravintoloihin voisimme viedä tärkeät asiakastapaamiset. Izakayan viihtyisät, tunnelmalliset tilat sopisivat erinomaisesti myös rentoihin palavereihin ja ”after workiin” tiimin kanssa. Tokyo 55:ssä voisi järjestää virkistystilaisuuksia työporukan kesken, ohjelmana vaikkapa drinkki- tai sushikoulu.

  Izakayan puolelle sopii vapaamuotoisemmat tilaisuudet, Tokyo 55:een kokoukset tai isommat yksityistilaisuudet. Tokyo 55:ssä on kabinetteja, joihin voi järjestää yksityisen tilaisuuden varaamatta koko ravintolaa omaan käyttöön. Tiloissa on riittävästi näyttöjä / valkokankaita esityksiä varten. Tilojen sokkeloisuus on kuitenkin haaste, jos kaipaa isommalle porukalle yhteistä isoa tilaa. Tilat toimivat parhaiten pöytäryhmiin jakautuen tai kokoushuoneessa parin isomman pöydän ääressä.

  Emme järjestäisi tiloissa kovin virallista ohjelmaa, esim. koulutuspäiviä tai seminaareja. Näissä ympäristö, ruoka ja juoma eivät pääse oikeuksiinsa ja voivat viedä keskittymisen itse aiheeseen. Tiloihin sopivat parin tunnin aamiaistilaisuudet ja asiakastilaisuudet, joissa pääasiassa puhutaan, jotka eivät vaadi jatkuvaa valkokankaan/näytön seuraamista.

  Ideoitamme Izakayan ja Tokyo 55:n kehittämiseksi

  Nettisivut on suunniteltu ravintola-asiakkaan näkökulmasta. Izakayan sivulta emme löytäneet mitään tietoa mahdollisuuksista järjestää yritystilaisuuksia tiloissa. Tokyo55:n sivuilla tapahtumajärjestäjää kiinnostava tieto on piilotettu alavalikoihin. Kokousjärjestäjä kaipaa selkeitä, valmiiksi hinnoiteltuja kokouspaketteja räätälöitävien menuiden rinnalle. Upeat annokset ja drinkit esille kuvin, myös menuhun!

  Koska kyseessä ei ole perinteiset kokoustilat, esimerkkicaset tilaisuuksista, joita ravintolassa on onnistuneesti järjestetty helpottaisivat päätöksentekoa ja rohkaisisivat tuomaan oman tilaisuuden tiloihin, jotka tarjoavat hienoja mahdollisuuksia monentyyppisiin yritystapahtumiin.

  Testiryhmämme arvio Izakayasta

  Tilat
  Ruoka
  Palvelu
  Kulkuyhteydet  Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien antamien palautteiden keskiarvoon.