Assistentin arkea: Assari bloggaajana

Sihteerit ja assistentit ovat aina olleet moniosaajia, mutta nykypäivänä heitä voisi jo kutsua tuhattaitureiksi. Jatkuvasti tulee uusia välineitä ja tehtäväkenttiä, jotka heidän oletetaan ottavan haltuun. Monien työnkuvaan on tullut mukaan firman some-kanavien päivittämistä tai yrityksen blogiin kirjoittamista, vaikkei viestintäyksikössä toimisikaan.

Itsellenikin asia tuli eteen pari vuotta sitten, kun työpaikallani Suomen Puheopistossa aloitettiin Puheenvuoro-blogin pitäminen. Kaikkien työntekijöiden toivottiin osallistuvan kirjoittamalla silloin tällöin postaus.


Aluksi hieman hirvitti tarttua toimeen, koska minulla ei ollut aiempaa kokemusta blogiin kirjoittamisesta. Pääsiassa olin lukenutkin vain harrastuksiin liittyviä, hyvin erityylisiä blogeja.

Sain kuitenkin hyviä vinkkejä eräältä kirjallisen viestinnän kouluttajaltamme. Hän myös viimeisteli tekstini, oikoi hankalia lauserakenteita ja korjasi kirjoitusvirheet. Kun olin päässyt vauhtiin, huomasin, että blogiin kirjottaminen olikin ihan kivaa.

Jos sinä olet alkamassa blogata omalla työpaikallasi tai harkitset kirjottavasi ToimistoSissien blogiin, niin anna mennä rohkeasti. Tekemällä oppii.

Oma kirjoitusprosessini menee yleensä seuraavasti:
  1. Valitsen aiheen, joka voisi kiinnostaa blogin lukijoita. Yleensä pyrin tarttumaan jollain tavalla ajankohtaiseen asiaan tai sellaiseen, joka on aina tärkeä.
  2. Alan vain kirjoittaa. Itselleni on useimmiten toimivinta kirjoittaa vain suoraan ajatusvirtaa pysähtymättä kesken miettimään, onko tämä lause hyvä näin.
  3. Muokkaan ja stilisoin sekä lyhennän tarvittaessa. Tässä vaiheessa mietin tarkemmin, mitkä osat tekstistä ovat säästämisen arvoisia. Lisään mahdolliset linkit, tarkistan kappalejaot ja muotoilen otsikon. Jos löydän aiheeseen sopivia kuvia, käytän niitä elävöittämään tekstiä.
  4. Oikoluen tekstin tai mielellään annan jonkun toisen lukea sen.
Lisätietoa tästä aiheesta kiinnostuneille löytyy mm. Anja Alasillan kirjasta: Blogi tulee töihin. Jos taas haluat käydä kurkkaamassa, millaisia tekstejä olen kirjoittanut aiemmin, ne löytyvät Puheenvuoro-blogista.

Bloggailun iloa Sissit!

- Johanna Martikainen, talous- ja koulutusassistentti, Suomen Puheopisto OyToimistoSissit on sihteerien ja assistenttien ammatillisen tiedon ja kokemuksien jakamisen verkosto – jotta meidän jokaisen ei tarvitsisi keksiä pyörää uudelleen! Liity seuraan ilman jäsenmaksua osoitteessa www.toimistosissit.fi

Kommentit