ToimistoSissit testaa: Original Sokos Hotel Presidentin luovat kokoustilat & Paola Suhosen lumoa

Presidentin alakerran uuteen ja raikkaaseen Bistro Manuun olin käynyt jo tutustumassa avajaisten merkeissä aikaisemmin. Nyt pidimme ToimistoSissien blogi- ja somemarkkinointipalaverin Sokos Hotel Presidentin Kultaranta-nimisessä luovassa huoneessa . Sokos Matkailu- ja ravitsemuskaupan ketjunohjauksen myyntiryhmän päällikkö, Timo Saarinen, esitteli meille tiimityötilaa ja hotelliketjun uudistuksia. S-ryhmällä on kaksi hotelliketjua Sokos Hotels ja Radisson Blu Hotels.

Ivana Helsingin kuviota peileissä.

Yksilöllinen monille - Sokos Hotellien luovat huoneet

 • 10-20 henkilön luovia huoneita tiimille tai johtoryhmälle
 • erikoismateriaalista jumppapallo ohjeineen
 • keinuvia ergonomisia tuoleja
 • seinille voi kirjoittaa
 • sähköpöydät ryhmäpöytinä
Testasimme Preidentin luovan huoneen somekokouksessamme. Sähköpöydät kokoustilassa ovat hyvä lisä, sillä istuminen ei ole hyväksi ja on terveellistä, että voi myös kokoustaa seisten. Luova huone mahdollistaa rennomman kokouksen, jossa voi hyödyntää ergonomisia tuolivaihtoehtoja. Kokoustarjoiluissa pyritään monipuolisuuteen, että on smoothieita ja pieniä erilaisia suolaisia ja makeita.

kuva: Milla Järvinen

Kokous- ja tapahtumatiimin kanssa voi tehdä hotellisopimuksia, joihin on useita vaihtoehtoja:
 • kokousarja: sopimus 100 yötä
 • dynaamiset "lentohinnat" riippuvat varausvolyymista
 • hydridi osaksi kiinteä hinnoittelu ja osassa paikoissa alennus.
Kokous- ja hotelliasioihin kannattaa myös hyödyntää mustia ja punaisia kortteja. S-Business-maksukortissa on maksuaikaa 30 päivää ja kuitteja ei tarvitse kerätä, sillä ne siirtyvät sähköisesti. S-Business -mobiilisovelluksella saa selitteen merkittyä maksun yhteydessä suoraan tietoihin esimerkiksi kulun aihe ja osallistujat.  S-card-etukortti on punainen ja sen premium-versio on musta. S-cardilla etuja sekä pisteitä. Radisson Blue Hotels S-card-etuja on listattuna tässä.

Taija Uusikumpu & sissien sometiimi

Sokos Hotel -ketjutyyppejä on kolme:
Paola Suhonen on suunnitellut Presidentti-hotellin huoneita juhannus-, sisu- ja syysmyrskyteemojen merkeissä. Uudistuksen konseptisuunnittelu on Paola Suhosen ja Ivana Helsingin käsialaa. Ivana Helsinki -brändi on perustettu Paolan siskon Pirjon kanssa. Sisustussuunnittelusta vastaa suunnittelutoimisto KOKO3 Oy. Hotelli uudistuu vaiheittain ja uudistus on valmis vuoden 2018 aikana.stuksen konseptisuunnittelu on Paola Suhosen ja Ivana Helsingin käsialaa. Sisustussuunnittelusta vastaa suunnittelutoimisto KOKO3 Oy. Hotelli uudistuu vaiheittain ja uudistus on valmis vuoden 2018 aikana. Uudistuksen konseptisuunnittelu on Paola Suhosen ja Ivana Helsingin käsialaa. Sisustussuunnittelusta vastaa suunnittelutoimisto KOKO3 Oy. Hotelli uudistuu vaiheittain ja uudistus on valmis vuoden 2018 aikana.

kuvat: Pia Lindahl

Kotimaisen designin ja Ivana Helsinki -fanina pidän uudistuksista paljon. Design näkyy myös hotellin printeissä ja aulassa.


Ivana Helsingin designtuotteita myynnissä aulassa.

Presidentissä on huomioitu kokoustilojen nimissä Suomen presidentit. Hotellilla on kokouspaketteja, joihin kuuluu tilavuokra ja tarjoilut.


Erot eri hotellityyppien välillä näkyy esimerkiksi aamupaloilla. Break Sokos Hotel FlamingoKKyKyKylpylähotelli Break Sokos Hotel Flamingon aamupalalla suklaasuihkulähde. S-ryhmän hotellit on mukana Green Key -ympäristöohjelmassa. Saunasertifikaatteja on myös Sokos Hotelleilla ja yhteistyötä tehdään Sauna from Finlandin kanssa. Sauna-ohjeistukset on tehty niin suomeksi kuin englanniksi.

Original Sokos Hotel Arinalla on kolme  lätkäsviittiä. Kärppien huoneen voi varata erikseen upgrade- tai sviittimaksusta. Huoneiden sisustukseen on todella kivasti panostettu.kuvat täältä

Radisson Blu kohteita on kahdeksan. Kahvitorit ovat osana konseptia. Radisson Blu Aleksanteri Hotel erikoisuutena on Rock n Rose Huone by Remu Aaltonen, jossa on Elvis-flipperi. Brain Food on uusi ruokakonsepti, jonka Radisson Blu on kehittänyt kokouksille ja konferensseille. Brain Food auttaa ylläpitämään keskittymiskykyäsi koko päivän ajan. Ydinajatuksena on tarjota ruokaa, jonka avulla verensokeri pysyy tasaisena ja joka tarjoaa parhaan mahdollisen ravinnon aivotoiminnalle.

Brain Foodin kuusi periaatetta:

 • Paljon kalaa, kokojyvätuotteita, hedelmiä ja vihanneksia.
 • Pääasiassa tuoreita, paikallisesti tuotettuja tuotteita.
 • Puhtaita tuotteita, joissa on mahdollisimman vähän teollista käsittelyä.
 • Vähemmän lihaa eikä koskaan enempää kuin 10 % rasvaa.
 • Luonnollisia makeutusaineita eikä koskaan enemmän kuin 10 % lisättyä sokeria.
 • Keskittyy ruuan hyvään makuun ja aistien ilahduttamiseen.
Brain Food - voi hyvin ja pysy virkeänä.

S-ryhmän Raflaamossa 500 ravintolaa ja HOK Elannon alueella on 100 ravintolaa, joihin voi buukata
sähköisesti suoraan kokoustilan. Raflaamoon on koottu myös pikkujouluvinkkejä.

Mukavaa pikkujoulukautta *<{:-}D},
- Maarit Mattila, viestintäsuunnittelija ja ässäläinen itsekin

TOIMISTOSISSIEN TESTIRYHMÄN ARVIO

Faktoja

Original Sokos Hotel Preidentin 15 kokoustilaa muuntuvat monenlaisiin 8-370 henkilön tilaisuuksiin. Tilausravintola Presidentin 300 henkilön Presidentti-sali ja 100 henkilön Sylvi-sali ovat käytettävissä yksityistilaisuuksiin klo 14 jälkeen ja ne voidaan yhdistää yhdeksi kokonaisuudeksi kaupunkinäkymin, jolloin tilaan mahtuu 400 henkilöä ruokailemaan tai 800 henkilöä cocktail-tilaisuuteen. Ravintolatiloihin mahtuu yhteensä 900 vierasta ja ottamalla yhteiskäyttöön kaikki hotellin ravintolatilat, juhlimaan mahtuu jopa 2 200 juhlijaa. Sviittejä voi käyttää kokouksiin ja saunomiseen.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen Original Sokos Hotel Presidentistä?  

Aiempi mielikuva Original Sokos Hotel Presidentistä vanhahkona ketjuhotellina muuttui. Kokoustilojen yleisilme on remontin myötä kohentunut selvästi ja uusi luova tila lisäsi mielenkiintoamme Presidenttiin trendikkäänä, virkistävänä kokouspaikkavaihtoehtona. Luova huone on inspiroiva ja erilainen, monipuolinen kokoustila, jossa ergonomia on otettu hyvin huomioon. Iso plussa mahdollisuudesta säätää pöydän korkeutta.

Mitä järjestäisimme Original Sokos Hotel Presidentissä?

Testaamamme luova huone on omiaan työporukan ideariihelle, pienelle kokoukselle tai tiimipalaverille. Hyvän sijaintinsa puolesta, bussi- ja Rautatieaseman läheisyydessä, Presidentti sopii erityisen hyvin seminaareihin ja koulutuspäiviin, joihin saapuu väkeä ympäri Suomen, myös isompiin, useiden satojen henkilöiden tilaisuuksiin. Majoitus on kätevästi saman katon alla.

Ideoitamme Original Sokos Hotel Presidentin kehittämiseksi

Tiloja uudistamalla on menty aimo harppaus eteenpäin, eikä meillä testaamamme luovan huoneen osalta tullut mieleen juurikaan kehittämistarpeita. Testitilaisuudessamme tarjolla oli vain yksi pallo ja keinuva tuoli. Toivottavasti näitä on varastossa lisää, jotta kukin pääsisi valitsemaan haluamansa vaihtoehdon.

Tänä päivänä yrityksissä etsitään monimuotoisia ja perinteisistä poikkeavia kokoustiloja. Kun lähdetään pois omalta toimistolta, halutaan vaihtelua omaan neukkariin, luovia ympäristöjä. Raikas, värikäs sisustus virkistää kokouspäivää. Mahdollisuus vaikuttaa kalustukseen on iso plussa kokouspaikalle. Tapahtumaa järjestävän kannalta erikoisia, muunneltavia tiloja on vaikea kuitenkin löytää.

Markkinoinnilla on haasteensa saada tämä erilainen kokoustilavaihtoehto kokousvaraajien tietoisuuteen. Myös brainfood-konseptia kannattaa tuoda esille.

Testiryhmämme arvio Original Sokos Hotel Presidentistä

Tilat
Palvelu
Ruoka
Kulkuyhteydet


Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien antamien palautteiden keskiarvoon.