ToimistoSissit testaa: modernia designia ja suomalaista savusaunaa LöylyssäEnnakkokäsitykseni Löylystä perustui vain muutamien tuttujen kommentteihin kesäterassin väenpaljoudesta. Ilokseni yllätyin kuitenkin valtavan positiivisesti jo heti saavuttuani paikalle. Lähestulkoon Löylyn ovelle sijoitettu bussipysäkki pelasti syyssäältä ja sisään astuessani suuret merelle näkymää tarjoavat ikkunat veivät huomioni.

Helsinkiläiselle meri on aina jossain roolissa, asumme kaikki enemmän tai vähemmän meren läheisyydessä. Löyly on kirjaimellisesti se moderni ja suurella ympäristöä rakastavalla sydämellä sykkivä rantasauna, jota meillä kaupunkilaisilla ei vielä jokin aika sitten ollut. Puupinnoissa on hyödynnetty muutoin energiajakeena poltettavaksi päätyvä vaneriteollisuuden sorvausjäte, mahtavaa! Tämä voi asiaa tuntemattoman korvaan kuulostaa siltä, että sisustus voisi olla vähemmän tyylikäs toteutus, mutta näinhän ei tietenkään ole. Sisustus on kauttaaltaan puuta ja mustaa betonia, sanoisin että huikean tyylikästä.

Yritystilaisuuksia järjestävän näkökulmasta ainoa Löylyn heikkous on yksipuolisuus, joka kylläkin näyttäytyy kävijälle rentoutena, houkuttelevuutena ja välittömänä tuttuuden tunteena. Takkahuoneen hämärä loimu, savusauna tuoksu ja syksyisen viileä meri, antoivat meille täydellisen rennon illan aivan Helsingin keskustan vieressä.


Kuvat: Taija UusikumpuMira Björklund, hallintoassistentti

TOIMISTOSISSIEN TESTIRYHMÄN ARVIO

Faktoja

Hernesaaressa, Hernesaarenranta 4. Kulkuyhteydet HSL bussit 14 ja 18N. Hyvin parkkipaikkoja kadun varressa autoilijoille.
Ympäristövastuullisuus on hankkeen keskeisenä lähtökohtana huomioitu aina ekosähköstä FSC-sertifioituihin rakennusmateriaaleihin ja ruokalistaan saakka.
Asiakaspaikkoja saunaosastolla n 50.
Unisex-saunat ja viihtyisä takkahuone kaikkien käytössä.
Yksityissaunaan mahtuu 15 henkilöä ja heille on myös yksityinen terassi.
Ympärivuotinen uintimahdollisuus meressä.
Pyyhkeet ja pesuaineet kuuluu käynnin hintaan, mukaan tarvitsee vain oman uimapuvun. Uimapukuja saa myös vuokrata.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

Tyylikäs kokonaisuus, eksoottinen vaihtoehto esim. ulkomaalaisille vieraille, merellinen luonto lähellä. Hyvät löylyt savusaunassa. Avara ravintola upealla maisemalla.

Mitä järjestäisimme Löylyssä?

Jos haluat järjestää perinteisen kokouksen suljetuin ovin diplomaattipöydän äärellä, mene muualle. Mutta jos järjestettävänäsi on epämuodollisempi kokous, tiimipalaveri, kehityspäivä tai virkistystilaisuus, Löyly tarjoaa tunnelmalliset tilat takkatulen äärellä vapaamuotoiseen palaveeraamiseen. AV-välineet mahdollistavat myös esitykset. Kokouksen yhteyteen voi sisällyttää saunat ja vaikka joogatunnin. Yksityissauna omalla terassilla on ihanteellinen kokoontumiseen omalla ryhmällä max 15 hlölle.

Löyly kutsuu rentoon illanviettoon saunan ja hyvän ruoan parissa. Ravintola kauniilla merimaisemalla on hyvä vaihtoehto illalliseen yritysasiakkaiden kanssa ja erityisesti ulkomaisille vieraille tai globaalin tiimin lounas- tai illallistapaamiseen.

Ideoitamme Löylyn kehittämiseksi

Löylyn tilat antavat ensikertalaiselle sokkeloisen vaikutelman. Savusaunakin on piilossa nurkan takana. Vierailumme aikana saunaosastolla olleen sauna coachin opastus paikan käytäntöihin olikin paikallaan. Isot, koko seinän lasipinnat voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Niiden näkyvyyttä kannattaisi parantaa.

Isona naisryhmänä kiinnitimme huomiota pukeutumistilojen ahtauteen. Jos viet löylyihin yli 10 naista kerralla, varaa riittävästi aikaa pukeutumiseen tai jos mahdollista, porrasta ryhmän poislähtöä.

Ovi naisten pukuhuoneeseen avautuu suoraan kassalta. Nyt näkyvyyttä estämässä ollut verho ei pysynyt paikallaan. Tähän joku toinen ratkaisu.

Yksityisyyden mahdollistava kokoustila nykyisten palvelujen lisänä parantaisi Löylyn käyttömahdollisuuksia kokousjärjestäjän näkökulmasta.

Löylyn sijainti on keskustasta tiloja tai ravintolaa etsivälle syrjäinen. Kuitenkin bussi tuo oven eteen ja kadun varrella on ihan ilmaista parkkitilaa. Nämä ovat tärkeitä asioita tuoda esille tapahtumatiloja etsiville. Löylyllä on myös tarjolla kuljetuspalvelu, joka mahdollistaa seurueen vaivattoman siirtymisen vaikka Helsingin yöhön jatkoille. Yksityinen kyyti tyylikkäästi sisustetulla tila-autolla tuo mukavaa ylellisyyden tuntua iltaan. Vinkkinä yritysporukan illanviettoon ohjelmaa etsiville: Löylystä saa valmiita paketteja, johon sisältyy saunan ja illallisen lisäksi kuljetus ja sisäänpääsy yökerhoon. Hinnaltaan tämä sopii myös illanviettoihin ystäväporukoilla.

Löyly on mitä mainioin paikka viedä ulkomaisia vieraita. Markkinoinnissa toisimme esiin suomalaisuutta, saunaa, modernia designia ja sijaintia meren rannalla keskustan läheisyydessä. Löylyyn houkuttelee rentouttava ja kiireetön ilmapiiri, luonto ja eksotiikka.

Testiryhmämme arvio Löylystä

Tilat

Palvelu
Kulkuyhteydet


Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien antamien palautteiden keskiarvoon.

Kommentit