ToimistoSissit testaa: MOW Stargate, uudenlainen paikka tehdä töitä

ToimistoSissit pääsivät vierailemaan MOW Stargatessa Ruoholahdessa. Stargate on Mothership of Work:in elokuussa avattu toinen tila. Jos et tiedä, mikä Mothership of work on, niin jatka lukemista.
Mow Stargaten aula. Kuva: Taija Uusikumpu

Kyseessä on siis yhteisöllisistä työtiloista, joista yrittäjät, yritykset ja freelancerit voivat vuokrata työtilan itselleen. Mothership of work  (MOW) sai alkunsa Pikku Roobertinkadulta helmikuussa 2016 ja nyt elokuussa he avasivat uuden toimipisteen Ruoholahteen entisiin Altian tiloihin. MOW tarjoaa erilaisia vaihtoehtoja aina yhden päivän päiväpassista vakituiseen ”asukas"-sopimukseen. Eri jäsenyyksillä saa eri palveluita: päiväpassiin sisältyy mahdollisuus tulostaa ja kahvi/tee kuuluvat hintaan, resident-sopimukseen kuuluvat yksityiset huoneet. Muita palveluita MOW:issa ovat mm. IT-tuki, lastenvahtipalvelu, sähköauton vuokrausmahdollisuus ja tietysti kaikille kuuluva aulapalvelu. MOW:issa järjestetään paljon erilaisia tapahtumia esimerkiksi leffa- ja peli-iltoja, afterworkeja tai luentoja. Tiloja voi myös vuokrata tapahtumia sekä kokouksia varten.

Yksi kokoushuoneista. Kuva: Taija Uusikumpu

Yhdessä kokoushuoneessa on Tatamimattoja. Kuva: Taija Uusikumpu

MOW:issa pitää päämajaansa moni mielenkiintoinen firma ja talon sisältä löytyy osaamista ja kontakteja moniin tarpeisiin. MOW:in tilat ja toiminta onkin suunniteltu asukkaiden ja vierailijoiden verkostoitumista ajatellen. MOW:in asukas Roban toimipisteeltä, Hobby agency, oli kertomassa ToimistoSisseille toiminnastaan. He käyttävät erilaisia taiteenmuotoja, esimerkiksi musiikkia ja kuvataiteita työhyvinvoinnin lisäämiseksi. Taidetoiminta on aina tavoitteellista, lopuksi osallistujien kanssa käydään palautteet läpi. Taidepajat järjestetään yleensä yrityksen omissa tiloissa, jolloin matkoihin ei mene turhaan aikaa. Me pääsimme kokeilemaan liike-improvisaatiota olemalla muutaman hengen ryhmissä vuorotellen arkkitehteja, sisustajia ja tulkkeja. Koko porukalla teimme kollektiivisen taideteoksen ”yrityskulttuurin muutos”. Liike-improvisaation jälkeen pääsimme vielä Jutta Annalan avulla harjoittamaan ääntämme ja opettelemaan oikeaa hengitystekniikkaa.

Tilaisuuden päätteksi katsastimme MOW Stargaten tilat. Tilat ovat kolmessa kerroksessa ja sisätilojen lisäksi käytettävissä on hulppea kattoterassi, jossa on mukava kesällä vaikka grillailla töiden jälkeen tai tehdä töitä päivän paisteessa. Pääsimme kurkistelemaan myös kokoushuoneisiin, jotka kaikki ovat uniikkeja, esimerkiksi yhdessä oli tatamipatjat lattialla ja toisessa oli keinutuoleja. Yhteensä kokoustiloja on 15, pienimmät ovat kolmelle hengelle ja isoimpaan mahtuu 20 henkilöä. Isommalle tapahtumalle voi varata holodeck-tilan, johon tilan järjestelyistä riippuen on sopiva  30 – 150 hengelle. 

MOW Stargaten keittiö. Kuva:Taija Uusikumpu
Anne Koskenjoki, Virtuaaliassistentti

TOIMISTOSISSIEN TESTIRYHMÄN ARVIO

Faktoja

  • Kaksi toimipistettä, Pieni Roobeertinkatu 9 ja Porkkalankatu 22 A
  • Kummassakin paikassa tilaa 300 henkilölle
  • Ilmaiset popcornit sekä kahvit lähipaahtimoilta ja teet théhuoneelta
  • Yhteensä 15 kokoushuonetta 3-20 hengelle, kaikki yksiköllisesti sisustettuja.
  • Paljon erilaisia tapahtumia, Stargatessa joka kuukauden viimeinen perjantai avoimet ovet.
  • Äänieristettyjä ja ilmastoituja puhelinkoppeja salassapidettäviin puheluihin/työskentelyyn.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen MOW Stargatesta?

Modernia, uutta! Tällaiset ovat tulevaisuuden työtilat: visuaalisesti ja esteettisesti kutsuvat, inspiroivat, erilaiset, jopa leikkisät - tilat jotka innostavat työn tekemiseen. Avoimet ovet kuukauden viimeisenä perjantaina, talon yhteiset aktiviteetit (peli-illat, leffaillat, after work).

Mihin käyttäisimme MOW:in palveluja?

Tilat ja palvelut ovat joustavasti kenen tahansa käytössä. MOW tarjoaa pienellekin yritykselle mahdollisuuden saada käyttöön tarpeen mukaan edustavia ja isojakin tiloja.

Mietimme, että päiväpasseilla voisi palkita omalla työpaikalla ahkeria työntekijöitä tarjoamalla heille mahdollisuuden erilaiseen etäpäivään. Myös liikkuvaa työtä tekeville MOW tarjoaisi hyvän tukikohdan ja innostavan ilmapiirin etätyöpäivälle Helsingin keskustan tuntumassa.

Pirteät, moneen tarpeeseen vastaavat tilat monimuotoisine oheispalveluineen sekä aktiivinen, yhteisöllinen toiminta asukkaiden kesken kuulostivat ja näyttivät niin houkuttelevilta, että paikan päällä iski kateus, "Miksi meidän työpaikallamme ei ole tällaista?". Hyvä, että MOW:issa järjestetään avoimen ovien päiviä! MOW:iin voisi mennä vaikka päiväksi silloin tällöin hakemaan virikkeitä ja piristystä työviikkoon.

Ideoitamme MOW Stargaten kehittämiseksi

Coworking on vielä monelle virastomaisissa poteroissaan työskenteleville suomalaisille vieras ja etäinen juttu. MOW:in henki tarttuu ja toimintakonseptin idea avautuu, kun käy itse paikan päällä. Avoimet ovet ja muut tutustumismahdollisuudet ovat varmasti paras tapa tutustuttaa ihmiset taloon ja herättää kiinnostus palveluihin. Tutustumismahdollisuuksia kannattaa tuoda tarjolle ja ylipäänsä lisätä näkyvyyttä, jotta me toimiston työmyyrät löytäisimme tiemme ulos kopperoistamme tekemään töitä yhdessä MOW:iin, muilta toimialoilta tulevien kanssa verkostoituen ja yhdessä oppien. Verkostoitumiseen kannustavat tapahtumat MOW:issa ovat varmasti hyviä.
MOW:in tarjonta on tarkoin harkittu, kokeileva ja varsin kattava. Mitä muuta sitä enää työympäristöltään toivoisi? MOW:illa on jo hyvä paketti kasassa!

Testiryhmämme arvio MOW Stargatesta


Tilat
Palvelu
Kulkuyhteydet

Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien antamien palautteiden keskiarvoon.

Kommentit