ToimistoSissit testaa: Säm & Masu Helsinki ja Shabu Shabu

ToimistoSissit pääsivät testaamaan ensimmäisten joukossa Hans Välimäen uuden Säm & Masu Helsingin alakerrassa olevan tilausravintolan, jossa tarjoillaan aasialaisia makuja tamperelaisella twistillä. Laskeuduimme portaita valaistukseltaan hämärään, tunnelmallisen intiimiin, suhteellisen pieneen ravintolatilaan. Kuohuviiniä nautiskellessamme saimme perehdytyksen tulevaan ruokailuun, joka oli tarpeen, koska useimmille termit Shabu Shabu ja Teppanyaki olivat täysin vieraita ennen tuota ravintolavierailua.


Shabu Shabu -pöytä. Kuva Anne Koskenjoki

Shabu Shabu on japanilainen fondue, keskellä kuuden hengen pöytää porisi pata induktiolevyllä. Pöytiin katettuja lihoja tai kaloja ja äyriäisiä kasvisten kera ”dippailtiin” liemeen, jonka jälkeen niitä kastettiin maustekastikkeissa tai lisättiin vaikkapa chiliä tai sipulia ja makuelämys oli valmis. Lihojen ja kalojen jälkeen kasvikset kipattiin pataan ja ne nautittiin ”keittona” omista kulhoistaan. Sekä lihojen että merenelävien liemet oli keitetty kaksi vuorokautta ja ne olivat erittäin herkullisia. Hetken harjoittelun jälkeen ruokailu sujui oikein hyvin ja puheensorina täytti tilan nopeasti.


Kuva Taija Uusikumpu

Teppanyaki-tiski taasen näytti tavalliselta baaritiskiltä, mutta siinä kokki tekee ruoan ihmisten istuessa ympärillä. Se on suunniteltu 6 – 12 hengelle ja siinä kannattaa nauttia vähintään 9 ruokalajin illallinen. Meille kokkailtiin kampasimpukoita herkullisen kastikkeen kera.


Kuva Taija Uusikumpu

Ylimpään kerrokseen pääsimme nauttimaan jälkiruoan eli lasillisen kuohuvaa sekä taivaallisen palan suklaakakkua. Maisemat olivat taianomaiset, kun luntakin sattui vielä satamaan ja Esplanadin puut saivat valkoisen kuorrutteen. Yläkerrassa on 60 asiakaspaikkaa ja kahdenhengen pöydät saa vapaasti järjestellä tilaisuuden luonteen mukaan. Normaalisti yläkerrassa on a lá carte, joissa voi nauttia 4-,7- tai 9-ruokalajin menun.


Yläkerran a la Carte. Kuva Taija Uusikumpu

Kuva Taija Uusikumpu

Anne Koskenjoki, virtuaaliassistentti

TOIMISTOSISSIEN TESTIRYHMÄN ARVIO

Faktoja

  • Alakerrassa on 24 asiakaspaikkaa Shabu Shabu -pöytiin
  • Yläkerrassa 60 asiakaspaikka
  • Ylä- ja alakerran ravintolat ovat su-ma kiinni
  • Ravintolassa on hissi, joten liikuntarajoitteisetkin pääsevät kulkemaan tiloissa hyvin
  • Tällä hetkellä saatavilla ei ole kasvisvaihtoehtoa.
  • Jos puikoilla syöminen ei luonnistu, haarukan sai pyytämällä.
  • Keskimmäinen kerros on lounaspaikka/streetbar, siellä on helppo piipahtaa vaikka töiden jälkeen tai shoppailukierroksen lomassa.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

Säm & Masu, kolme kerrosta erilaisia menuita tarjoava ravintola, on varaajan näkökulmasta kiinnostava ruokaelämyskohde monen kokoisille ryhmille. Keskellä Helsinkiä, yläkerrasta hyvät näköalat Esplandin puistoon. Shabu Shabu on uutta, mielenkiintoinen,  illan ohjelmaksi seurueille sopiva yhteinen ruokailu, valmiiksi hinnoiteltu, helposti ostettavissa oleva paketti. Laadukkaat, tuoreet raaka-aineet keräsivät kehuja.

Mitä järjestäisimme Säm & Masu Helsingissä?


Säm & Masun kerrokset ovat tunnelmiltaan erilaiset, joten paikka sopii monenlaiseen pieneen tilaisuuteen business-lounaista vapaamuotoisiin illanistujaisiin, palaverit ja asiakastilaisuudet, pienen porukan pikkujoulut, palkitsemisillalliset, projektin päättäjäiset, johtoryhmien illalliset. Taipunee kokouksiinkin, mutta tilat ovat parhaimmillaan kuitenkin tilaisuuksissa, johon etsitään rentoa tunnelmaa.

Testaamamme Shabu Shabu -ruokailu soveltuu erinomaisesti ravintolailtaan asiakkaiden kanssa tai työporukoiden illanviettoon. Ruokailu itsessään riittää vallan hyvin ohjelmaksi ja toimii hyvin tunnelman laukaisijana keskenään vieraidenkin ruokalijoiden seurueissa. Erinomainen jäänmurtaja. Hyvä vaihtoehto ulkomaalaisille vieraille.

Ideoitamme Säm & Masu Helsingin kehittämiseksi

Ravintolan osien eri nimet hämmensivät ja sekoittivat hieman. Onko olemassa vaara, että asiakas tekee varauksen väärään tilaan?

Alakertaan vievät rappuset olivat aika pimeät, niihin kaivattiin parempaa valaistusta.

Shabu Shabun alkuun on hyvä olla selkeä ohjeistus kuinka ruokia valmistetaan sekä mistä ja miten sitä syödään. Testiryhmänä huomasimme, että ruokailun sujuvuuden vuoksi tulisi kattaa omat ottimet kaikille dipattaville ruoille ja lisukkeille. Ruokailijoille myös omat keittokulhot ja dippauskauhat. Ja reilusti lautasliinoja. Shabu Shabu on vähän sottaista, mutta hauskaa!

Testiryhmämme arvio Säm Helsingistä


Tilat

Ruoka

Palvelu

Kulkuyhteydet


Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien antamien palautteiden keskiarvoon.

Kommentit