Assistentin arkea: Messut on tuttu juttu, mutta mikä on SissiMessut?


Messut tapahtumia järjestävän assistentin silmin


Rakastan tapahtumien järjestämistä! On hienoa päästä etsimään vaihtoehtoisia toteutustapoja tai tutustua uusiin palveluntarjoajiin miettien millainen tapahtuma ja kenen kanssa toteutettuna tekisi jälleen lähtemättömän vaikutuksen vieraisiimme.

Joskus on kuitenkin haastavaa päästä alkuun tällaisessa tilanteessa, mistä aloittaa ja mitkä seikat kannattaa priorisoida. Onneksi alallamme järjestetään vuosittain useita messuja ja messuhenkisiä tapahtumia, joihin kerääntyy laajasti erilaisia palveluja, tiloja ja sisältöjä tarjoavia tahoja esittelemään itseään. Tällaisissa tapahtumissa käyminen on tehokasta ajankäyttöä, yhden päivän tai muutaman tunnin aikana saa hyvän kattauksen tietoa. Nämä päivät ovat myös melko raskaita, lyhyessä ajassa tulee valtava määrä informaatiota ja lopulta käteen jää ehkä vain muutama erittäin kiinnostava tai juuri sillä hetkellä asialistalla olleeseen kysymykseen liittyvä palvelu. Iso osa tarjolla olevista palvelusta jää hieman hämärän peittoon tai vain mielikuviksi takaraivoon.

Oletko kuullut SissiMessuista?

SissiMessuilla virkistyy ja verkostoituu kollegoiden suosittelemien palveluntarjoajien kanssa!


Sihteerien ja assistenttien verkosto, ToimistoSissit, kehitti vaihtoehtoisen konseptin messutapahtumille: SissiMessut. SissiMessuilla palveluntarjoajat ja tapahtumia järjestävät sihteerit sekä assistentit kohtaavat ihan niin kuin muillakin messuilla. Mutta, SissiMessuilla kaikilla on enemmän aikaa tutustua toisiinsa, verkostoitua, jakaa mielipiteitä, kysyä, saada vastauksia ja pitää samalla yhdessä hauskaa.

Olen osallistunut SissiMessuille jo kerran aikaisemmin ja todennut tapahtumakonseptin toimivaksi, joten päätin lähteä uudelleen mukaan. Tällä kertaa SissiMessut suuntasivat Itämerelle. ToimistoSissit ja palveluntarjoajat nousivat laivaan, joka matkasi Tallinnaan. Tallinnassa pääsimme testaamaan rantalentopalloa, pelejä ja saunomista Teras Beachillä. SissiMessujen yhtenä kantavana ajatuksena on irroittautua perinteisistä palvelun myyjä ja ostaja -rooleista ja verkostoitua ihan vain tavallisina ihmisinä.SissiMessut ei ole kuitenkaan pelkkää hauskanpitoa. SissiMessut alkoivat tehokkaalla esittäytymisosuudella, jossa ToimistoSissit-verkoston jäsenistön suosittelemat palveluntarjoajat kertoivat itsestään sekä palveluistaan. Vieläpä niin, että heidän toivottiin kertovan itsestään sellaista, mitä tavallisessa myyntitilanteessa ei ehdi tai voi kertoa. Näin palveluntarjoajista tuli meille tapahtumia järjestäville assistenteille enemmän kuin vain se taho, jolta seuraavan tapahtuman tilat tai sisällöt tilataan. Palveluntarjoajista tuli tuttuja, helposti lähestyttäviä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa on mukava lähteä ideoimaan tapahtumia jatkossa.

Nopearytmisen ”esittäydy eri tavalla kuin yleensä” -kierroksen jälkeen niin assistentit kuin palveluntarjoajatkin saivat kysyä niitä kysymyksiä, jotka ovat askarruttaneet omassa työssä. Mitä tapahtumajärjestäjä odottaa palveluntarjoajalta ja päinvastoin? Näillä messuilla syntyi aivan valtavan hyvää keskustelua, jossa me assistentit saimme äänemme kuuluviin ja palveluntarjoajat kuuntelivat innokkaina käytännön kokemuksiamme hyvästä palvelusta. Molemmat osapuolet saivat keskustelusta avaimia ja ideoita omaan työhönsä, win-win. Hienosti käytetty aamupäivä, johon pomommekin ovat työpaikoilla tyytyväisiä!

Kokemusten vaihtaminen ja verkostoituminen jatkuivat vielä iltapäivän mittaan. Päivän päätteeksi olimme kaikki virkistyneitä ja iloisia. On aivan eri asia viettää päivä yhdessä keskustellen siitä, mikä on merkityksellistä juuri minun tai sinun työssäsi kuin kohdata parin minuutin ajan messupöydän molemmin puolin. SissiMessuilla syntyy vahvempia kontakteja kuin perinteisillä messuilla. Molemmille verkostoitumismuodoille on tietenkin paikkansa, mutta tapahtumia järjestäville assistenteille ja palveluntarjoajille SissiMessut on erinomainen tapa löytää hyviä yhteistyökumppaneita ja satsata tuleviin tärkeisiin projekteihin.

SissiMessuille kokoonnutaan seuraavan kerran 28.8.2018 Eerikkilässä. Katso ohjelma

Virittäydy SissiMessu-tunnelmiin, katso video kevään 2017 SissiMessuilta Tallinnassa. 

Mira Björklund, hallintoassistentti


ToimistoSissit on sihteerien ja assistenttien ammatillisen tiedon ja kokemuksien jakamisen verkosto – jotta meidän jokaisen ei tarvitsisi keksiä pyörää uudelleen! Liity seuraan ilman jäsenmaksua osoitteessa www.toimistosissit.fi
 

Kommentit