ToimistoSissit testaa: Mielenrauhaa ja murhamysteerejä Majatalo Onnelassa

Bussimatka Majatalo Onnelaan taittui alle tunnissa, ja työpäivän hektisyys unohtui kun pääsimme ihastelemaan seudun maisemia. Metsää, rantaa, järveä – luonnon helmassa mieli levähtää.Näimme pikaisesti Onnelan päärakennuksen, jonka aurinkoinen terassi jo houkutteli. Siirryimme kuitenkin kahville huvila Impivaaraan, joka on rakennettu jo vuonna 1905. Tämä historiallista tunnelmaa henkivä rakennus tarjosi oivat puitteet murhamysteeriohjelmanumerolle, jota Onnelan ohjelmapalvelut tarjoavat yhtenä ryhmäaktiviteettivaihtoehtona.


Mysteerin alkajaisiksi saimme nautiskella hetken auringosta ja kokeilla aarteen etsintää pihamaalla GPS-laitteen avustuksella. Tästä aktiviteetista saa hauskan haasteen tiimien väliseen kisailuun – GPS-laite opastaa oikealle alueelle, mutta sitten on vielä silmä kovana etsittävä kätköä, joten jokaista tiimiläistä tarvitaan.Murhamysteeri jatkui sisällä Impivaaran huvilassa, johon mysteerin tarinan henkilöt ihan oikeastikin sijoittuivat. Tarinan edetessä ryhmäläiset pääsivät tutustumaan henkilöihin ja heidän välisiin suhteisiin, pikkuhiljaa edeten murhaan ja siitä epäiltyjen rajaamiseen. Mysteerin ratkaisemista helpotti, jos ryhmäläiset olivat tarkkakorvaisia ja hyvämuistisia.Lopullinen voittajatiimi valittiin kaikista oikeista vastauksista saatujen pisteiden perusteella, joten meidän tiimimme voitti, kun olimme vastanneet kaikkiin muihin kysymyksiin oikein – vain itse murhaajan valitsemisessa onnistuimme menemään vikaan!

Voittajana on helppo hymyillä, mutta hymy huulilla muutkin ToimistoSissit suuntasivat Onnelasta koteihinsa – toiset tilausbussiin hypäten, toiset onnellisesti Onnelan terassin kautta.

- Milla Järvinen, yrittäjä, assistenttipalvelut

TOIMISTOSISSIEN TESTIRYHMÄN ARVIO

Faktoja

- N. 15min ajomatkan päässä Helsinki-Vantaan lentoasemalta, n. 45min Helsingin keskustasta.
- Yht. 8 kokoustilaa pienistä 8 hengen mökeistä 200 hengen saliin.
- Kolme rantasaunaa Tuusulanjärven rannassa, lauteilla 4-15 henkeä kerralla.
- Majoitustilat 70 hengelle, hotellihuoneita ja kaksi mökkiä.
- Onnelan Ohjelmapalvelut tarjoavat luonnon ja historian höystämää ohjelmaa.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

Ihanan rauhallinen, kaunis ja viihtyisä paikka luonnon keskellä, paljon aktiviteettimahdollisuuksia ja rento tunnelma.

Erilaisia kokoustiloja eri rakennuksissa, kuten Impivaaran persoonallinen vanha rakennus, joka sopii hyvin rennompiin tilaisuuksiin. Päärakennuksen kokoustilat olivat puolestaan modernimpia, lisäksi vaihtoehtoina löytyy esim. Tammi-kabinetti ja Elvilän edustussauna.

Mahtava, historiallinenkin ympäristö rauhoittaa, idylliset puitteet ja järvi vieressä. Tilava parkkipaikka, hyvä vastaanotto ja selkeät opasteet. Murhamysteeri oli kiinnostava.

Mitä järjestäisimme Majatalo Onnelassa?

Pienelle henkilömäärälle tapahtuma, kokous, koulutus tai tyky-päivä. Kesäjuhlat tai virkistyspäivä. Kokouksen oheen voisi lisätä myös jonkin aktiviteetin tai muuten vapaampaa ohjelmaa, kuten saunomista.

Ideoitamme Majatalo Onnelan kehittämiseksi

Kulkuyhteyksien helpottaminen esim. kuljetuspalveluiden avulla, lisää tapahtumaideoita ja ohjelmatarjontaa sekä ravintolapalveluita. Yksityiskohtien hiomista, kuten miljööseen sopivat astiat ja somisteet ym. Myös panostusta mainontaan toivottiin.

Testirymämme arvio Majatalo Onnelasta


Tilat
Murhamysteeri-ohjelma
Palvelu
Ruoka
Kulkuyhteydet

Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien antamien palautteiden keskiarvoon.

Kommentit