ToimistoSissit testaa: Lillan Hotel & Cafe & Butik Tampereella

Tampereen ToimistoSissit kävivät viidentoista Sissin voimin tutustumassa Lillan Cafe & Butikin monipuoliseen tarjontaan. Vieraanvaraisuusvastaava Outi Lehtonen otti meidän sydämellisesti vastaan kuohujuomin ja herkullisin maistiaislautasin.


ToimistoSissien mutustellessa herkkupaloja, Outi kertoi Lillan Cafe & Butikin rakennuksen mielenkiintoisesta historiasta. Talo on rakennettu 1920-luvulla talkoolahjoituksin palvelijattarien vanhainkodiksi. Tässä tehtävässä talo palveli 1980-luvulle, jonka jälkeen tiloissa toimi kehitysvammaisten Tulppaanikoti. Kierrettyään maailmalla inspiraatiota hakemassa, Paula ja Harri Paltila löysivät tyhjillään olevan talon ja perustivat siihen vaiheittain Lillan Cafe & Butikin. Vuoden 2017 heinäkuussa aukeni kahvio ja tammikuussa 2018 hotellitoiminta lähti käyntiin vastavalmistunein huonein. 


Kiehtovan tarinan jälkeen Suomen luovimman hyvinvointistudio Studio Vintin jooga- ja hyvinvointiohjaajat Anu Niemi ja Sanni Haahdenmaa pitivät meille pienen, mutta tehokkaan rentoutushetken, jonka jälkeen pääsimme tutustumaan taidokkaasti remontoituihin hotellihuoneisiin.

Lillan Cafe & Butik on Tampereen Viinikassa, rauhaisalla omakotialueella vehreän puiston vieressä, aivan kirkon kupeessa sijaitseva viihtyisä A-oikeudet omaava kahvila-ravintola, yhdistettynä samassa talossa toimivaan hotelliin ja butik-myymälään. Perille pääsee vaivattomasti sekä bussilla numero 12 että omalla autolla. Bussipysäkki on aivan Lillanin edessä ja maksutonta pysäköintitilaa omalle autolle löytyy viereisen kirkon parkkipaikalta ja kadun varresta.

Pienestä koostaan huolimatta Lillan tarjoaa monipuolisia palveluja, sekä viihtyisän kokous- ja juhlatilan ”Vihreän salin” käyttöön. Kesäaikaan kokous- ja juhlaväen käytössä on myös suojattu sisäpiha huvimajoineen, johon kulku käy suoraan kokoustilan lasiovista. Kokous- ja juhlatilaan mahtuu 25 henkeä. Tilan varusteisiin kuuluu videotykki ja äänentoistolaitteet. Tilaa on mahdollista laajentaa kahvilan puolelle, jolloin tilaan mahtuu 40 henkeä (max.60).Kokouksen tai työhyvinvointipäivän piristeeksi on mahdollista saada yhteistyökumppaneiden tarjoamia palveluja esimerkiksi rentoutusta, joogaa, runoiltaa tai miksipä ei osaa kokouksesta viettäisi vaikkapa kävelykokouksen merkeissä Lillanin viihtyisässä ympäristössä.

Tutustumiskäynnistä jäi päällimmäisenä mieleeni viihtyisän rauhallinen ja kodikas tunnelma, jossa viihtyisi pidempäänkin, sekä tyylikkäästi sisustetut tilat ja yksilölliset houkuttelevat hotellihuoneet. Lillan Cafè & Butikiin kannattaa ehdottomasti poiketa vaikka nauttimaan kiireettömät terassikahvit tai smoothiet itse leivottujen leivonnaisen kera.


Sirpa Köppä, suunnittelija


TOIMISTOSISSIEN TESTIRYHMÄN ARVIO

Faktoja


  • Lillan Café & Butik on avoinna ti-pe klo 11-18, la klo 11-17.
  • Kahvilassa on 20 pöytäpaikkaa ja kesäaikaan myös terassi. Aamiaispalaveri (20 €/hlö) klo 8-10. Aamiainen (20 €/hlö) päivittäin klo 9-11.30. Pöytävaraus aamiaiselle on tehtävä viimeistään edellisenä päivänä lillan@lillan.fi
  • Butikista löydät saviruukut, maljakot, korit ja korikassit kotiin ja puutarhaan. Valikoimissa on myös kodin tekstiilejä, paikallisten hopeaseppien koruja sekä kahvi- ja teeseoksia.
  • Lillan Kokous ja Juhla -tilavuokra: koko päivä 250 €, 2-3 tuntia 150 €, Iltatilaisuus (klo 18-22) 150 €
  • Kokoustilaan mahtuu 25 henkeä. Tilaa on mahdollista laajentaa Cafén puolelle, jolloin mahtuu tilavasti 40 henkeä, tarvittaessa jopa 60 henkeä. Kokoustilassa on videotykki ja äänentoistolaitteet. Kokopäivän kokouspaketti (37 €/hlö) sisältää aamiaisen, lounaan, sekä iltapäivällä kahvituksen leivonnaisten kera.
  • Lillan Hotellissa on 5 vasta remontoitua huonetta, valmistumassa on lisäksi 6 huonetta
  • Hotellihuoneita voi varata suoraan Lillanista ja booking.com tai hotels.com palveluista
  • Esteettömyys on huomioitu hotellin puoleisella pyörätuoliluiskalla ja hissillä
  • Lillan Café & Butik sijaitsee Viinikan kaupunginosassa noin 2 km Tampereen rautatieasemalta. Perille pääsee bussilla nro 12. Kadun varrella ja viereisen kirkon pihalla on useita ilmaisia parkkipaikkoja

   Mitä ryhmällemme jäi mieleen?


   Lillan Cafe & Butikin persoonallisuus. Paikka on boutique-tyylinen, viehättävä, persoonallinen ja perinteisestä poikkeava hotelli- ja kokouspaikka, joka pienestä koostaan huolimatta tarjoaa monipuolisia palveluja. Viihtyisät, siistit majoitustilat, jotka tarjoavat vaihtelua "steriileihin" perushotelleihin. Rauhallinen, hiljainen miljöö. Kesäaikaan erityisen houkutteleva kokouspaikkana, kun kokoustiloista pääsee sujuvasti ulos.

   Mitä järjestäisimme Lillan Café & Butikissa?


   Johtoryhmän palavereja ja ideointi- ja kehittämispäiviä, tyky-päiviä, huomioimistilaisuuksia, majoituksen kansainvälisille vieraille, perhejuhlia ja miksei vaikka alku- tai päätepisteenä kävelykokouksille.

   Testiryhmämme viehättyi Lillanin miljööstä ja tunnelmasta ja monipuolisesta räätälöidystä palvelutarjonnasta. Tilat sopivat mainiosti pienille ryhmille etenkin suunnittelu- ja innovointipalaverien pitämiseen.

   Ideoitamme Lillan Café & Butikin kehittämiseksi


   Kokoustilan tuolien mukavuuteen kannattaisi kiinnittää huomiota, samoin äänieristykseen kokoustilan ja kahvion välillä. Kauniita lasiovia emme lähtisi korvaamaan ääieristetyillä, vahvoilla ovilla, mutta kokoustajan on hyvä ottaa tiloja varatessaan huomioon, että kokoustila ei ole täysin äänieristetty. Kokoustilan lasioviin ja ikkunoihin olisi hyvä saada pimennysverhot, jotta videoesitykset näkyvät.

   Voisiko viehättävää puutarhamajaa hyödyntää jotenkin myös talviaikaan?

   Lillanin kannattaisi korostaa mainonnassaan persoonallisuuttaan, räätälöityjä pakettejaan, monipuolisuuttaan ja aamiaiskokousmahdollisuutta ennen kahvion avautumista yleisölle.

   Testirymämme arvio Lillan Café & Butikista

   Tilat
   Ruoka
   Palvelu
   Kulkuyhteydet

   Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien antamien palautteiden keskiarvoon.

   Kommentit