ToimistoSissit testaa: Ravintola Backas ja omituinen illallinen, Vantaa


ToimistoSissien syyskauden avajaisia vietettiin illallisen merkeissä Ravintola Backaksessa Vantaalla. Backas on vanha ratsutila, joka juhlii 200-vuotisjuhlaansa tänä vuonna, mutta jonka historia ulottuu aina kivikaudelle saakka. Päärakennus korjattiin HOK-Elannon toimesta täysin, vanhaa 20-luvun tyyliä kunnioittaen, vuonna 2017, jolloin ravintola sitten aloitti toimintansa yksityisyrittäjän Kuninkaan erän pyörittämänä. Kattauksessa olivat valkoiset pöytäliinat ja kahvikuppeina toimivat kuksat sulassa sovussa ja illan menu sai veden herahtamaan kielelle.


Aluksi Backaksen myynti- ja markkinointipäällikkö Sanna Koskinen kertoi meille kartanon ja tilan kokous- ja juhlapalveluista ja tietysti myös tilan historiasta. Tilat muotoutuvat helposti tilaisuuden vaatimusten mukaiseksi ja niitä löytyy alle 10 hengen tilaisuuksista aina jopa 800 hengen tilaisuuksiin. Omana erikoisuutena on saunatilat, joissa voi järjestää villasukkakokouksen 15 hengelle. Myös erilaisten ohjelmien suunnittelu tilaisuuteen onnistuu, esimerkiksi saunatilassa järjestettävään tilaisuuteen voi ottaa ohjelmaksi saunarentoutuksen. Muita ohjelmavaihtoehtoja esimerkiksi henkilöstön tyky- tai tyhypäivään on aina joogasta ja pilateksesta kuntopiiriin tai  luontopolkuun sekä Backaksen emännän ”Alinan” kokkausopastus.


Backaksen historia ylettyy toki paljon pidemmällekin kuin 1800-luvulle. Jo ennen kartanon rakentamista paikalla oli asutusta, aina kivikaudelta asti; vieressä virtaa joki, josta saatiin hyvin kalaa, metsät olivat täynnä riistaa ja mäen päällä olevaa asutusta oli helppo puolustaa. 1500-luvulla rakennettiin säteritila ohi kulkevan kuninkaantien varteen. 1916 tilan osti nykyinen HOK-Elanto ja siitä alkoi tilan kukoistuskausi. Suurimmillaan tilan maat ylettyivät aina Helsinki-Vantaan lentokentälle asti ja sikoja oli parhaimmillaan yli 900. Tila on ruokkinut pääkaupunkiseudun ihmisiä läpi vuosisatojen, jopa suurlakon aikana Backaksen leipomon toiminta jatkui normaalisti, toimittaen riittävästi leipää koko alueelle. 

Seuraavaksi hovimestari sanoi muutaman sanan, mm. että illan ohjelmasta vastaa trubaduuri, jota odotellessa illallinen sai jo alkaa.  Alkupalat haettiin runsaasta buffet-pöydästä ja pää- ja jälkiruoka tarjoiltiin suoraan pöytiin. Vilkkaan puheensorinan keskeytti aina välillä naurunremakat ja tarjoilijoihin luotiin välillä kummastelevia katseita. Kaikki sujui kuitenkin hyvin, vaikka trubaduuria ei näkynyt eikä kuulunut. Tosin pöydissä alettiin epäillä, josko itse illallinen olisikin se ”ohjelma”. Illallisen lopussa viimeistään kävi kaikille selväksi, että trubaduuri ei tänä iltana esiinnykään, vaan tarjoilijat huolehtivat illan ohjelmasta. Selvisi, että hovimestari ja tarjoilijat olivat GreenEvent nimisestä yrityksestä ja he toteuttavat erilaisia illallisohjelmia. Kieltämättä tämä selittikin illan aikana tapahtuneita hieman ”erikoisia” asioita, joista tässä yhteydessä vaikenemme. Nämä GreenEventin ohjelmat perustuvat yllätykseen ja tuovat hauskan lisämausteen istuvaan illalliseen. Suosittelemme kokeilemaan!Anne Koskenjoki, virtuaaliassistentti

TOIMISTOSISSIEN TESTIRYHMÄN ARVIO

-          Faktoja

  • Hyvät liikenneyhteydet Helsingin keskustasta sekä lentokentältä.
  • Ilmainen pysäköinti.
  • Ravintolan ruoka on riista ja kala painotteista, mutta toki kasvissyöjätkin huomioidaan. Mottona on ”laatua luonnosta lautaselle”.
  • 5 tilaa, joissa kaikissa on uusi ja nykyaikainen tekniikka.
  • Kokoustilat 5 – 100 hengelle, sauna 15 hengelle ja sen ryhmätyötila 5 – 12 hengelle ja tapahtumakeskus Puimala 100 – 800 hengelle.

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

Tunnelmallinen, rauhallinen ja idyllinen miljöö, maalaismaisemaa kaupungissa, paikan mielenkiintoinen oma historia. Tilat monipuoliset ja muuntautumiskykyiset. Hyvä ruoka kauniilla esillepanolla, menussa painottuvat riista ja villiyrtit.

Mitä järjestäisimme Ravintola Backaksessa?

Eri kokoiset tilat tarjoavat erinomaiset puitteet sekä pienille kokouksille että isommille tapahumille Tapahtumakeskus Puimalan puolella. Ja jos sää mahdollistaa ulkona olon, lääniä kyllä riittää. Ravintola Backas on mainio paikka järjestää vaikka pikkujoulut tai kesäjuhlat isollakin porukalla.

Oheisohjelmavalikoima tarjoaa mukavaa ja rentouttavaa tekemistä tyhy- ja virkistyspäiviin. Ravintola Backas on paikka, johon voi vetäytyä. Näkisimme ympäristön ja tilojen sopivan strategiapäiviin,  hallituksen kokouksiin ja tiimipalavereihin.

Lyhyt matka lentokentältä mahdollistaa kauempaa saapuville, tiukallakin aikataululla kokoustaville vaihtoehdon kenttähotelleille, mahdollisuuden kokoustamiseen tunnelmallisessa luonnonläheisessä ympäristössä. Suomalaista maalaisidylliä tarjoavana Backas on suositeltava paikka myös kansainvälisille tilaisuuksille.

Ideoitamme Ravintola Backaksen kehittämiseksi

Tilaisuudessamme buffet oli sijoitettu nurkkaan ja tarjoilua jonotettiin vain yhdeltä puolelta. Meidän 30 hengen tilaisuudessammekin buffetpöytä olisi voinut olla väljemmässä tilassa tai jonoa olisi kannattanut ohjata useammalle pisteelle.

Ravintola Backaksen markkinoinnissa toisimme esille ainutlaatuista miljöötä ja luontoa, omaleimaisuutta ja monipuolisuutta. Markkinoinnissa on myös hyvä korostaa ilmaisia parkkipaikkoja ja että paikalle pääsee kohtuullisen kätevästi myös julkisilla useammasta eri suunnasta. Sivustolla olevat saapumisohjeet ovat hyvät, jos niitä hoksaa katsoa.

Testirymämme arvio Ravintola Backaksesta ja GreenEventistä

Tilat
Ruoka
Kulkuyhteydet
GreenEventin ohjelma


Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien antamien palautteiden keskiarvoon.

Kommentit