ToimistoSissit testaa: Vehoniemen Alamaja, Tampere

Tampereen ToimistoSissien testissä nyt Vehoniemen Alamajan kokous- ja juhlatilat. Alamajan emäntä Marjut Järvinen otti ToimistoSissit lämpimästi vastaan ja kierrettyämme tutustumassa paikkoihin, pääsimme nauttimaan Marjutin leipomista herkullisista suolaisesta ja makeasta piirakoista. Marjut kertoi meille Alamajan värikkäästä historiasta ja siitä kuinka talo kietoutuu hänen omaan historiaansa.


Vaaleansininen puutalo, Vehoniemen Alamaja, sijaitsee 25 kilometrin päässä Tampereelta, Kangasalla Kaivannon kanavan kupeessa, aivan Vehoniemenharjun nokalla Roineen ja Längelmäveden välissä. Kulttuurihistoriallisesti merkittävä pitsihuvila on rakennettu 1800-luvun lopulla ja Vehoniemen kaavamääräysten mukaisesti siellä on harjoitettu vuosien ajan matkailuun ja ravintola-alaan liittyvää toimintaa.


Talolla on vuosien aikana ollut useita omistajia ja parikymmentä vuotta taloa asutti taiteilija Virpi Kinnunen, jolloin talo tunnettiin nimellä Willa Kosmos. Kinnunen testamenttasi talon ateljeineen ystävälleen Mikko Väisäselle, ehdolla että Willa Kosmoksen toimintaa jatketaan. Väisänen joutui kuitenkin kieltäytymään testamentista ja Kinnusen perikunta myi Alamajan nykyiselle omistajalleen Marjut Järviselle syksyllä 2015. Järviselle talo on tuttu jo entuudestaan. Hän on asunut teinivuotensa talon yläkerrassa vanhempiensa pyörittäessä Alamajan alakerrassa tilausravintolaa. Remontin jälkeen Vehoniemen Alamajan tilausravintola ja kahvila avattiin syyskuussa 2016.


Vehoniemen Alamajan kahvilassa on monipuolinen tarjonta Marjut Järvisen itsensä leipomia herkkuja. Leivonnaisissa on huomioitu ruokarajoitteisia niin, että kaikki tuotteet ovat laktoosittomia ja lisäksi gluteenittomille ja maidottomille on tarjolla useita sekä suolaisia että makeita vaihtoehtoja. Myös kaikki ateriat valmistetaan paikanpäällä tilausravintolassa.

Kahvilasaliin mahtuu noin 35 henkeä kokoustamaan tai juhlimaan. Salin lisäksi Vehoniemen Alamajalla on kaksi kabinettia, joita voi vuokrata joko yhdessä tai erikseen. Molempiin kabinetteihin mahtuu noin 25 henkeä. Roosa-kabinetti voidaan yhdistää ovia avaamalla toiseen kabinettiin tai kahvilan puolelle. Sininen-kabinetti on oiva tila kokousta tai pienen seurueen juhlatilaisuutta varten. Mahdollista on varata myös koko talo käyttöön, jolloin tilaan mahtuu noin 80 henkeä istumaan.

Sininen-kabinetti noin 25 hlöä

Roosa-kabinetti noin 25 hlöä
Marjut kertoi, että tulevaisuudessa vuokrattavaksi on tulossa myös Roineen rannassa oleva upea rantasauna, jonne mahtuu löylyihin noin 8 henkeä kerrallaan ja takkahuoneeseen noin 20 henkeä. Rantasaunan sinisessä mosaiikkitakassa on Virpi Kinnusen tekemä taideteos Kolme Kosmista Kissaa. Saunaa tullaan vuokraamaan tarkoin valikoiduille seurueille ja esimerkiksi polttariporukoille saunaa ei vuokrata.


Tutustumiskäynnistä jäi itselleni päällimmäisenä mieleeni upeat maisemat ja Alamajan viihtyisä ja perinteikäs tunnelma, sekä herkulliset leivonnaiset.

Sirpa Köppä, suunnittelija

TOIMISTOSISSIEN TESTIRYHMÄN ARVIO

Faktoja

  • Vehoniemen Alamajassa voidaan järjestää tilaisuuksia enintään 80 hengelle tilat yhdistämällä, kabinetteja 25 hlölle. 
  • Tiloissa on langaton Wifi-verkko. Kabinetissa on valkotaulu ja salissa videotykki valkokankaineen. 
  • Koko talon vuokra on 600 €/päivä. Tila on käytettävissä klo 02:00 asti Kabinetin vuokra on 35 €/alkava tunti. Vuokrattaessa molemmat kabinetit yhteishinta on 50 €/alkava tunti.
  • Kokouspaketti noin 53 €/hlö (~20 hlöä) sis. aamukahvin + piiraan + lounaan + iltapäiväkahvin + piiraan + tilat
  • Kahvilatuotteet voileipiä lukuun ottamatta leivotaan paikan päällä. Tuotteet ovat laktoosittomia, tarjolla on myös laaja valikoima gluteenittomia ja maidottomia tuotteita. Tilausravintolassa on A-oikeudet.
  • Oheisohjelmaa, esim. kamerankäyttö- ja valokuvauskursseja, hyvinvointi- ja kehonhallintakursseja, äänihuoltoa ja puheviestintää, liikuntaa ja luontoa vaikkapa apinaolympialaisissa tai opastetulla luontoretkellä Vehoniemen patikkapoluilla.
  • Vehoniemen Alamajassa ei ole pyörätuoliliuskaa eikä inva-wc:tä
  • Vehoniemen Alamaja sijaitsee Kangasalla Kaivannon kanavan luona noin 25 km Tampereelta. Perille pääsee parhaiten omalla autolla. Alamajan pihassa ja pihatien varressa on ilmaisia parkkipaikkoja
  • Lisätietoa ja varaukset Vehoniemen Alamajan nettisivuilta ja Facebookista

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

Vehoniemen Alamajan viihtyisät tilat luonnonkauniissa ympäristössä. Sijainti upean luonnon keskellä lähellä Tamperetta Vehoniemen harjulla. Monenlaiset mahdollisuudet erilaisten kokousten ja tilaisuuksien järjestämiseen. Luonnon monimuotoisuuden hyödyntäminen tilaisuuksissa. Rauhallinen ympäristö, missä voi keskittyä olennaiseen ja nauttia raikkaasta ilmasta kokouksen tauoilla. Kaunis, jännittävä, romanttinen.

Mitä järjestäisimme Vehoniemen Alamajalla? 

ToimistoSissien testiryhmän mielestä Vehoniemen Alamajan tilat sopivat hyvin yritysten kokous- ja kehittämistilaisuuksien järjestämiseen. Tiloista saa mukavasti eroteltua kolme n. 20 hengen työskentelytilaa. Lähellä oleva luonto ja saatavilla oleva monipuolinen valikoima oheisohjelmaa tekevät Vehoniemen Alamajasta kiinnostavan vaihtoehdon yritysten tyhy- ja virkistyspäivien järjestämiseen. Vehoniemen Alamaja on sopivan matkan päässä Tampereelta tuleville päiväkokoustajille. Kulkuyhteydet omalla autolla Alamajalle ovat hyvät, mutta julkisilla kulkuneuvoilla paikalle ei valitettavasti pääse.

Ideoitamme Vehoniemen Alamajan kehittämiseksi 

Julkisten liikenneyhteyksin puuttuessa Alamajan kannattaisi harkita esim. kuljetusten järjestämistä jonkun yhteistyökumppanin kanssa. Lisäksi saunatilojen vuokrausmahdollisuus lisäisi kiinnostusta kokonaisvaltaisen tyhy/tykypäivän järjestämiseen. Mainonnassa voisi tuoda esiin valmiiksi mietittyjä ja hinnoiteltuja kokonaisvaltaisia palvelupaketteja huomioiden ympäröivän luonnon tarjoamat virkistysmahdollisuudet.

Testiryhmämme arvio Vehoniemen Alamajasta 


Tilat
Ruoka
Palvelu
Kulkuyhteydet

Arvio perustuu paikalla olleiden ToimistoSissien antamien palautteiden keskiarvoon.

Kommentit