ToimistoSissit testaa: Kokous- ja hyvinvointitila Villa Wivi, Tampere

16 Tampereen ToimistoSissiä pääsivät tutustumaan syksyllä 2018 avattuun Kokous- ja hyvinvointitila Villa Wiviin, jossa aurinkoinen emäntä ja omistaja Paula Paltila otti meidät avosylin vastaan. Paula olikin tuttu monelle Lillan Cafe & Butikin vierailulta, sillä Paltilan pariskunta vaikuttaa myös kyseisen paikan isäntäväkenä.

Kun Villa Wivin ovesta astui sisään, oli kuin olisi astunut ihanan ja lämpimän keitaan rauhaan keskellä syksyn pimeyttä. Ja sitähän Villa Wivi on. Tilat on sisustettu kutsuvan kodikkaiksi, takkatuli loimotti ja keittiöstä tulvi ruoan tuoksu.


Alkajaisiksi saimme vapaasti katsella ympärillemme sillä aikaa, kun emäntämme hääri keittiössä. Sitten saimmekin jo käydä pöytään salongin puolelle eli maistelemaan talon moussakaa, joka on myös yksi kokoustarjoilujen suosikeista. Tarjoiluissa tuoreet ja lähellä tuotetut raaka-aineet näyttelevät suurta roolia ja kaikki tehdään itse. Villa Wivissä ei ole A-oikeuksia, joten juomatarjoilu on mahdollista hoitaa itse.Ruokailun jälkeen siirryimme pienempään saliin, joka toimii kokoustilana ja Paula tutustutti meidät paremmin Villa Wivin syntyyn ja taustaan Powerpoint-esityksen muodossa.

Villa Wivi sijaitsee historiallisessa vuonna 1912 valmistuneessa arkkitehti Wivi Lönnin suunnittelemassa Lapinniemen isännöitsijän talossa aivan Lapinniemen kylpylän kupeessa. Paltilat ovat remontoineet alakertaan upeat tilat ja lisää tiloja on luvassa myös yläkertaan loppuvuoden aikana.


Villa Wivi haluaa painottaa toimintaansa hyvinvoinnin puolelle ja saimmekin maistiaisia yhden yhteistyökumppanin, tarjonnasta, kun life coach Kati Timonen, Minusta minuun Oy, piti meille pienen esityksen itsetuntemuksesta eli "matkasta minuun", sekä lopuksi vielä rentouttavan mielikuvaharjoituksen. Tämän jälkeen tuntuikin mukavalta ja virkistyneeltä astua taas ulos syksyn pimeyteen ja uuteen viikkoon.

Kokoustila muodostuu kahdesta salista; kokoussalista sekä salongista. Kokoussalista löytyvät istumapaikat maksimissaan 26:lle. Vakiovarusteluun kuuluvat videotykki, cd-soitin sekä fläppitaulu. Salongissa on istuinryhmiä sekä sohvia ja tila soveltuu hyvin esimerkiksi ryhmätyöskentelyyn tai rennompaan kokoustamiseen. Villa Wivin puutarha on myös kokousväen käytössä.


Kokouksen tai työhyvinvointipäivän ohjelmaksi on mahdollista järjestää yhteistyökumppaneiden tarjoamia hyvinvointipaketteja, kuten rentoutusta, joogaa, luentoja sekä liikunta-aktiviteetteja. Villa Wivi tarjoaa lisäksi myös kaikille avoimia tapahtumia ja retriittejä, joiden tarjontaa voi seurata heidän netti- ja Facebook-sivuiltaan.

Hanna Varhelahti, Tuotealueassistentti


TOIMISTOSISSIEN TESTIRYHMÄN ARVIO

Faktoja

  • Villa Wivi on avoinna sopimuksen mukaan. 
  • Kokoussalissa on paikat max. 26 henkilölle. Salonkiin mahtuu istumaan vajaa parikymmentä henkilöä istuinryhmiin ja sohville. Myös puutarha on kokousväen käytössä. 
  • Kokoussalissa on videotykki, cd-soitin ja fläppitaulu. 
  • Kokoustajille on tarjolla koko päivän on pressokahvia ja haudutettua teetä. 
  • Kokustarjoilut koostuvat tuoreista ja lähellä tuotetuista raaka-aineista ja tulevat omasta keittiöstä. 
  • Ei A-oikeuksia. Tilaan voi viedä omat juomat.
  • Tilaan ei ole esteetöntä kulkua rakennuksen korkean suojeluasteen vuoksi. Tilassa on vain yksi WC. 
  • Villa Wivi sijaitsee Lapinniemen kaupunginosassa, osoitteessa Lapinniemenranta 4, vajaa 2 km Tampereen rautatieasemalta. Bussipysäkki (linja 2) on vieressä. Talon edessä on seitsemän autopaikkaa kokousväen käyttöön. Lisäksi 100 m:n päässä sijaitsee Lapinniemen kylpylän parkkihalli, jossa on maksullisia paikkoja, ja 300 m:n päässä maksuton paikoitusalue Aaltotie 8 Parking. 
  • Kokousvieraille voi järjestää majoituksen vieressä sijaitsevassa Lapinniemen kylpylässä. 

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

Villa Wivin tunnelma, kodikkuus ja lämpö. Rakennus on vanha ja tilat erittäin hyvällä maulla tyylikkääksi ja viihtyisäksi sisustettu. Villa Wivi sijaitsee luonnon läheisessä ympäristössä ja järvikin on kiven heiton päässä, mutta Tampereen ydinkeskusta on kuitenkin kävelymatkan päässä.

Mitä järjestäisimme Villa Wivissä?

Johtoryhmätason palavereja, osastopalavereja, workshopeja, tyky- ja kehittämispäiviä, pikkujouluja sekä perhejuhlia.

Testiryhmäämme ihastui Villa Wivin tunnelmaan sekä henkilökunnan sydämelliseen vieraanvaraisuuteen. Tilat ovat erinomaiset pienemmille 10-25 hengen ryhmille ja palavereihin tai juhliin, joihin kaivataan jotain erilaista ja inspiroivaa.

Ideoitamme Villa Wivin kehittämiseksi

Opastusta paikan päällä voisi parantaa laittamalla opastekyltit perille, samoin ulkovalaistusta pimeään aikaan.

Villa Wivin kannattaisi panostaa mainontaan, koska moni ei ollut vielä kuullut paikasta mitään. Mainonnassa kannattaisi korostaa persoonallisuutta, hyvinvointiteemaisia lisäpalveluita, luonnon mutta kuitenkin myös keskustan läheisyyttä, lähellä tuotettujen raaka-aineiden käyttöä tarjoiluissa, yöpymismahdollisuutta Lapinniemen kylpylässä sekä hyviä pysäköintimahdollisuuksia. Kylpylän kanssa voisi myös luoda jonkinlaisen majoitusyhteistyön.

Testiryhmämme arvio Villa Wivistä

Ruoka
Tilat
Palvelu
Kulkuyhteydet
Ohjelma

Arvio perustuu paikalla olleiden assistenttien antamien palautteiden keskiarvoon.Kommentit