ToimistoSissit testaa: Lapland Hotels Bulevardi, Helsinki

Kun tammikuisessa lumipyryssä pienellä kiireellä astuin sisään Lapland Hotels Bulevardin tiloihin, pääsin heti kokemaan yhden hotellin valttikorteista; pehmeät värit ja valot rauhoittavat, vaikka olemme keskellä vilkasta pääkaupunkia. Tämä vierailu oli meille erityinen, koska olimme olleet mukana jo uuden hotellin suunnitteluvaiheessa. Pääsimme nyt tuoreeltaan tutustumaan tammikuussa avattuun hotelliketjun lippulaivaan ja katsomaan, miten ideamme ja toiveemme oli otettu huomioon toteutuksessa. Hotellissa ToimistoSissejä kierrättivät aluejohtaja Leena Turunen ja myyntipäällikkö Maarit Uutela.


Ensikäynnin perusteella Lapland Hotels Bulevardi on tasokas ja tunnelmallinen kokonaisuus. Nimensä mukaisesti Lappi näkyy ja maistuu, kuten muissakin ketjun hotelleissa. Teema on kuitenkin toteutettu hyvällä maulla ja Lappia viestivät sisustuselementit ovat ajatuksella valittu.

Tumman pehmeä värimaailma ja valaistus tuovat koko hotelliin rauhoittavan vaikutuksen. Myös hotellikäytävien väri- ja valaistusmaailma on samaa tyyliä muiden tilojen kanssa. Huoneet ja niihin vievät käytävät kruunaa Anu Pentikin varta vasten tänne luomat uniikkityöt. Hotelli sopii erityisen hyvin kiireisille liikematkustajille ja toisaalta hemmottelua hakeville vapaa-ajan viettäjille.

Hotellihuoneiden viihtyisyyteen on panostettu. Vuoteet ja niiden tekstiilit ovat erityisen mukavat. Yhdellä napinpainalluksella voi muuttaa koko huoneen valaistuksen tilanteeseen sopivaksi, valmiita valaistusvaihtoehtoja on neljä. Huoneeseen saapumista on helpotettu automaattisella eteisvalolla, ettei matkatavaroiden kanssa saapuvan tarvitse pimeässä huoneessa hapuilla vasta avainkortilla päälle kytkeytyvää valoa.Normaalien minibar-tuotteiden lisäksi Lapland Hotels Bulevardin huoneissa on ostettavana myös teemaan sopivia tuotteita, kuten pieniä herkkuja, hemmottelukosmetiikkaa ja persoonallisia suomalaisia tuotteita, jotka varmasti ilahduttavat erityisesti ulkomaisia majoittujia.

Hotellin liikunnallisiin palveluihin kuuluu asiakassaunat ja kuntosali. Tilattavissa on Lapland Safaris -ohjelmapalveluyrityksen tuottamia ohjattuja retkiä ja lenkkejä esimerkiksi Nuuksion metsiin.

Arkisen tuttu hotellimaisuus ei lyö kasvoille myöskään kokoustarjoiluissa. Astiasto on persoonallista Pentikin kädenjälkeä tarjoiluastioista kahvikuppeihin saakka. Myös kokoustarjoiluissa luonnollisesti näkyy Lappi-teema, mutta erinomaisen ajanhenkisesti ja kauniisti toteutettuna. Mieleen jäi erityisesti kekseliäät savumuikku-caesarsalaatti sekä makea suklaan ja herkkutatin yhdistelmä. Minikarjalanpiirakka poron ja puolukan kera kuulosti arkiselta, mutta yllätti herkullisuudellaan. ToimistoSissit pistivät ilolla merkille erityisruokavalioiden hienon huomioimisen sekä kahvipöydän kaura- ja soijamaidot.


Katutason alapuolelta löytyvän kokoustilan lisäksi omaa rauhaa löytyy ravintolasalista. Lasiseinillä muusta tilasta erotettu viiniteemainen huone sopii lyhyeen kokoustamiseen korkeintaan viidelle hengelle. Ravintolan puolelta löytyy myös kaarevilla sohvilla toteutettuja loosseja, joissa korkean yhtenäisen selkänojan ansiosta saa hieman omaa rauhaa seurueelleen.


Laura Hautalampi, johdon assistentti

TOIMISTOSISSIEN TESTIRYHMÄN ARVIO

Faktoja 

  • Sijaitsee puolivälissä Bulevardia, lähes vastapäätä Aleksanterin teatteria. 
  • 182 huonetta comfort-tasosta sviitteihin. Ylimmän kerroksen sviiteissä saunan ja kylpyammeen lisäksi terassi.
  • Katutason alapuolella kaksi 60 m² kokoustilaa ja niiden yhteydessä lounge. Yhteensä tila mahdollistaa 100 hlön istuvan illallisen.
  • Kokouskerrokseen pääsy hissillä. Samassa kerroksessa naulakot, wc:t, asiakassaunat ja kuntosali. 
  • Katutasossa Kitchen & Bar Kultá: a la carte, bistro ja baari. Ravintolassa loosseja sekä 5 hengen lasiseinäinen viinihuone, jonka tilavuokra vaihtelee.
  • Hotellilla 12 omaa varattavaa pysäköintipaikkaa (35 eur/vrk). Pysäköintimahdollisuus myös Aleksanterin teatterin pysäköintipaikoilla sekä läheisissä Q-Parkeissa, mm. Q-Park Iso-Erottaja ja Pikku-Erottaja. 

Mitä ryhmällemme jäi mieleen?

Erilainen konsepti ja miljöö verrattuna muihin Helsingin hotelleihin. Ihana, uniikki lapin tunnelma, joka tuotu pääkaupungin keskelle. Rauhoittuminen, harmonia, lapin taika. Vain revontulet puuttuivat :)

Ainutlaatuiset, elämyksellisen tyylikkäät hotellihuoneet, hyvä palveluasenne.

Mitä järjestäisimme Lapland Hotels Bulevardissa?

ToimistoSissien mielestä kokoustilat soveltuvat esimerkiksi johdon kokouksiin ja pienimuotoisiin päivätilaisuuksiin. Kokoustilan ja sen yhteydessä olevan viihtyisän loungen ansiosta tilat sopivat myös yritysjuhlien ja epämuodollisempien suunnittelu- tai tiimipäivien pitämiseen. Varsinkin hotellissa majoittuvien vieraiden kanssa pidettäisiin kokous samassa hotellissa.

Kultá-ravintola sopii mielestämme yrityslounaiden ja ryhmäillallisten pitopaikaksi.

Hotellihuoneet ovat ainutlaatuiset ja elämyksellisen tyylikkäät. ToimistoSissit majoittaisi hotelliin myös kansainväliset vieraat, erityisesti aasialaiset ja amerikkalaiset.

Ideoitamme Lapland Hotels Bulevardin kehittämiseksi

Vaikka hotelli ei ole profiloitunut kokoushotelliksi, tiloja kannattaisi tuoda esille, koska kokoustiloja ei ole koskaan liikaa. Hotellin verkkosivuille toivomme tietoa kokoustilojen varustelusta, mahdollisista istumajärjestyksistä ja esimerkkejä oheisohjelmista.

Kultá-ravintolan tietoja voisi vielä täydentää. Kuulimmekin, että kuvia onkin tulossa mm. ravintolasalista, viinikabinetista sekä aamiaissalista. Ravintolan menu voisi olla nykyistä laajempi.

Kokonaisuudessaan ainutlaatuisen tyylikkäät tilat ja Lappi-teema näkyy kautta linjan myös ravintolapalveluissa. Ravintola Kultá vain entistä enemmän esille some-markkinoinnissa!


Testiryhmämme arvio Lapland Hotels Bulevardista


Tilat
Ruoka
Palvelu
Oheisohjelma
Kulkuyhteydet


Arvio perustuu paikalla olleiden assistenttien antamien palautteiden keskiarvoon.

Kommentit