Assistentti-kollegojen kootut vinkit: miten säästää työaikaa ja rahaa sekä miksi verkostoituminen oikeasti kannattaa


Osallistuin ToimistoSissien 10-vuotisjuhlaan, missä yksi ohjelmanumero oli SissiAwards-palkintotilaisuus. Keräsin tähän blogaukseen parhaat poiminnat palkittujen puheista – otetaan verkoston vinkit hyötykäyttöön!

Koko palkinnonjakotilaisuuden pääset katsomaan tästä:Eniten yhteistyökumppanisuosituksia jättänyt Virpi Syvänne, CGI Suomi Oy:n Sales Assistant, palkittiin jättämiensä 104 suosituksen ansiosta:
”Vertaisverkostolta saadut kommentit auttavat päätöksenteossa, koska arvostamme kumppaneissa samanlaisia asioita: toimivuutta, luotettavuutta ja sitä jotain erityistä, mikä erottaa muista toimijoista.”
Katso koko Virpin puhe tästä:Ikäinstituutin säätiön sihteeri Saila Leppinen ansaitsi 81 tarjouspyynnöllään eniten TarjousHaavia käyttäneen Sissin tittelin:
”Järjestämme tilaisuuksia noin 60 vuodessa, joten TarjousHaavin avulla työni helpottuu huomattavasti ja aikaa säästyy. Järjestämämme koulutukset sijoittuvat ympäri Suomen, joten yhden lomakkeen täyttäminen on paljon kätevämpää kuin erikseen metsästää uusia tapahtumapaikkoja vierailta paikkakunnilta vertailtavaksi. TarjousHaavia käyttäessä on hyvä täyttää tarjouspyyntölomake mahdollisimman tarkkaan, ja kertoa tarkkojen toiveidensa lisäksi myös, jos on jotain mitä ei toivo.”
Sailan palkitseminen tällä videolla:Aktiivisimpana tapahtumakävijänä palkittiin Rakennuttajatoimisto valvontakonsultit Oy:n johdon assistentti Ritva Hyttinen, joka on osallistunut yli 60 tapahtumaan näiden yli 7 jäsenyysvuotensa aikana:
”90-henkisen yrityksen ainoana assistenttina haen vinkit tapahtumiimme ToimistoSisseistä. Lisäksi olen saanut verkostosta hyviä ystäviä, kivaa on ollut! Suosittelen vinkkaamaan pomolle SissiPassista, sillä pääsee hyvin tilaisuuksiin mukaan.”

Marjo Marjamaa, johdon assistentti Varovassa, on ensimmäisenä verkostoon rekisteröitynyt Sissi: 
”Verkostoidea oli niin loistava, että pakkohan siihen oli liittyä. Olen hyödyntänyt ToimistoSissien koulutuksia ja JohdonSissit-ryhmää, joka johdon assistenteille kohdistettuna tiiviinä työryhmänä tarjoaa arvokasta vertaistukea.”

Vuoden sissiteko -palkinnon voittajaksi valikoitui Baswaren johdon assistentti Lena Björkman uudistettuaan oma-aloitteisesti yrityksen matkahallintaprosesseja tuottaen työnantajalleen yli 200 000 euron säästöt:
”Tunnistin toimintatavoissamme virheitä, joihin pitäisi puuttua. Käytännössä järkeistimme prosessit matkustajille käytännöllisiksi ja uudistimme myös matkatoimiston kanssa työkaluja.”
Assistenttikin voi siis pistää suuret muutokset liikkeelle, ja usein juuri assistentilla on organisaatiostaan se laajin näkemys. Lopuksi palkittiin vielä Verkostovisionääri, jonka avulla jo ToimistoSissien luomisvaiheessa idea istutettiin, sitä kyseenalaistettiin ja sparrattiin. Leena Krekola, Solitan kehittämissuunnittelija: 
”ToimistoSissit oli aikaansa edellä jo 10 vuotta sitten. Tammikuussa 2020 julkaistussa Sitran Megatrendit 2020 -tutkimuksessa todetaan, että tulevaisuudessa verkostoilla on yhä enemmän merkitystä, mutta tämänhän tiedostimme jo kun vuosikymmen sitten jalostimme ToimistoSissien ideaa.”SissiAwards-palkinnot lahjoitti Top Lounges, yksi ToimistoSissien pitkäaikaisimmista partnereista, joka sai juhlassa myös itse SissiSuosikit-palkinnon parhaasta palvelusta. Kurkkaa yltä Top Loungesin toimitusjohtajan Tero Lyyran kiitospuhe meille Sisseille.


- Milla Järvinen, assistenttiyrittäjä, www.millajarvinen.com


ToimistoSissit on sihteerien ja assistenttien ammatillisen tiedon ja kokemuksien jakamisen verkosto – jotta meidän jokaisen ei tarvitsisi keksiä pyörää uudelleen! Liity seuraan ilman jäsenmaksua osoitteessa www.toimistosissit.fi 

Kommentit