Assistenttiyrittäjyys: ”Tartun vaikka lapionvarteen, jos tarve vaatii.”
Yrittäjänä työtehtävät ja asiakkuudet voivat välillä vaihdella paljonkin, mikä tekee työstä monipuolista, mutta myös haastavaa. Tärkeintä on uskoa omaan tekemiseen ja luottaa itseensä.

Miten minusta tuli yrittäjä?

Oma Assistentti yritykseni on nyt 2-vuotias. Yrittäjyyttä olin miettinyt jo pitkään, koska halusin työllistää itseni ja hyödyntää yrittäjänä monipuolista ammattitaitoani. Ennen yrittäjäksi ryhtymistä opiskelin markkinointiassistentiksi, markkinointiviestinnän ammattitutkinnon sekä yrittäjän ammattitutkinnon. Tästä paketista sain paljon hyviä työkaluja yritystoiminnan aloittamiseen.

Parasta on monipuolisuus ja muiden auttaminen

Yritykseni tarjoaa lisäapua yrittäjille ja yrityksille, silloin kun omat resurssit eivät riitä kaiken tekemiseen, mutta tehtävä työ ei kuitenkaan vaadi kokoaikaista tekijää. Tarjoan apua myyntiin ja markkinointiin, asiakaspalveluun, messuille, toimistotöihin, tapahtumien järjestämiseen. Lisäksi tarjoan matkailualan ammattitaitoani matkailuyrityksille. Olen yrittäjän kumppani ja haluan auttaa asiakkaitani kokonaisvaltaisesti. Voin heittäytyä roolista toiseen ja tarttua vaikka lapionvarteen jos tarve vaatii. Sen vuoksi olenkin yrittäjän Oma Assistentti. Yrittäjänä teen aina työni asiakkaan parasta ajatellen ja optimoin mm. työaikani asiakkaan parhaaksi.

Verkostoista tukea

Yrittäjänä verkostoituminen on tärkeää ja toisilta yrittäjiltä ja assistentin tehtävissä toimivilta saa myös hyviä vinkkejä ja vertaistukea. ToimistoSisseihin liityin heti yrityksen alkuvaiheessa. Inspiraatiota haen erilaisista yritysryhmistä ja verkostoista LinkedInissa ja Facebookissa. Instagram on minulle myös tärkeä työkalu verkostoitumiseen ja yritykselläni on siellä oma tili @omaassistentti, jossa jaan omaan yrittäjyyteeni liittyviä postauksia.

Toimin myös mentorina toiselle Assistentti-yrittäjälle hänen yrittäjän ammattitutkinnon opiskelussa. Sparrailemme toinen toisiamme ja suunnitelmissa on tiivistää yhteistyötä tulevaisuudessa niin, että voimme tarjota vielä laajemman osaamisen asiakkaillemme. Verkostoista on todella apua.

Miten koronasta selvittiin ja miltä näyttää tulevaisuus?

Koronapandemia on ehdottomasti ollut yrittäjyyteni suurin haaste. Sain kuitenkin hyödynnettyä ajan opiskelemalla uutta ja valmistuin viime syksynä muutosmuotoilijaksi. Nyt minulla on taas lisää osaamista toimia yrittäjän apuna ja tukena. Jatkuva uuden oppiminen onkin tärkeää.

Assistenttiyrittäjyys on viime vuosina selvästi kasvattanut suosiotaan, mutta en pidä muita assistenttiyrittäjiä kilpailijoina, sillä meillä jokaisella on omat vahvuudet ja olemmekin monet verkostoituneet toistemme kanssa, tuemme ja autamme toisiamme. Meidät assistentithan tunnetaan ystävällisinä auttajina, joiden puoleen on helppo kääntyä, oli ongelma mikä tahansa.
Jos sinua kiinnostaa yrittäjyys ja jokin asia jäi mietityttämään, laita viestiä, autan mielelläni!


Miia Mäenmaa-Ketola, Oma Assistentti yrittäjä
sposti info@oma-assistentti.fi
Löydät minut myös LinkedInistäToimistoSissit on sihteerien ja assistenttien ammatillisen tiedon ja kokemuksien jakamisen verkosto – jotta meidän jokaisen ei tarvitsisi keksiä pyörää uudelleen! Liity seuraan ilman jäsenmaksua osoitteessa www.toimistosissit.fi 

Kommentit