Miten assistentin kesäloma onnistuu?Ehdinkö saada kaiken purkkiin ennen lomaa? Löytyykö minulle varmasti pätevä sijainen? Ja kun loma lopulta koittaa, miten irtiotto työstä onnistuu?

Näitä kysymyksiä pohtivat assistentit juuri nyt ympäri Suomea. Assistenttityölle tyypillistä on se, että koko ajan tapahtuu ja lyhyellä varoitusajalla. Kun työpäivien aikana revitään jatkuvasti moneen suuntaan, stressitasot kohoavat pilviin varsin huomaamattomasti. Siksi loma ja erityisesti sen tuoma aikatauluttomuus ovat äärimmäisen tärkeitä assistentin palautumiselle.

Työstä irti päästäminen voi olla hankalaa

Aivan yksinkertaista assistentin lomaileminen ei kuitenkaan ole. Vaikka työt olisikin saatu hyvälle mallille, voi olla, että rentoutuminen kotosalla ei vain luonnistu. Kun assistentin luonteenpiirteet puskevat pintaan, saattaa huomaamattakin löytää itsensä lukemasta sähköposteja tai järjestelemästä juttuja. Mutta miten se lomailu sitten onnistuu? Kysytään assistenteilta itseltään.

Näin rentoudut kesällä: poimi parhaat vinkit kollegoilta!

1. Vaihda maisemaa

Maisemanvaihdos on helpoin tapa irrottautua arjesta. Erityisesti, kun loman aloittaa muissa maisemissa, esimerkiksi mökillä, saaristossa veneillen tai muissa kaupungeissa matkustaen, mieli saa heti muuta ajateltavaa ja palautuminen käynnistyy. Jo yksi päivä merillä tai kylässä voi ajaa asian. Sen jälkeen on helpompi jatkaa lomaa myös kotosalla.
 
2. Syö ulkona

Loman tunnetta ei tarvitse välttämättä lähteä hakemaan kotikaupunkia kauempaa. Ihan pienillä teoilla voi saada paljon aikaan. Säiden salliessa esimerkiksi pihalla kahvittelu tai syöminen ilahduttavat kummasti. Vaihtelua ja luksusta voi hakea myös esimerkiksi ravintoloiden terasseilta tai hotelleiden aamiaispöydistä. Ah mitä lomaa, kun joku toinen tekee ruuat puolestasi!
 
3. Tee jotain aivan muuta

Assistenttityölle hyvää vastapainoa on esimerkiksi käsillä tehty työ, kuten remontointi, puutarhan hoito tai taiteen tekeminen. Kesällä voi kokeilla myös jotain aivan uutta. Miltä kuulostaisi vaikka suppailu keskellä vilkasta kaupunkia tai golfaus? Ota näistä assistenttikollegoidesi vinkistä vaari ja vietä ihanan rentouttava kesäloma!

Hyvää kesää juuri sinulle!

Vinkit ja tiedot pohjautuvat 10.6 ToimistoSissien järjestämässä tilaisuudessa käytyyn keskusteluun.ToimistoSissit on sihteerien ja assistenttien ammatillisen tiedon ja kokemuksien jakamisen verkosto – jotta meidän jokaisen ei tarvitsisi keksiä pyörää uudelleen! Liity seuraan ilman jäsenmaksua osoitteessa www.toimistosissit.fi 

Kommentit